Είθισται, χρονιάρες ημέρες,  διάφοροι να κάνουν προβλέψεις για το επερχόμενο νέον έτος και τι επιφυλάσσει  στον κόσμο όλον, περιλαμβανομένης της προσφιλούς πατρίδος. Ιδού ορισμένες απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα. -Τι να σημαίνει για την Ελλάδα πιθανή επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ως προέδρου των ΗΠΑ;

Ουδέν κακόν, υπό την προϋπόθεση να προετοιμασθεί η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο αυτό. Πρώτο, να εξασφαλίσει τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις με την βοήθεια της Ομογένειας στο Κογκρέσο. Κανείς πρόεδρος δεν το αγνόησε στο παρελθόν - ούτε ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ. Δεύτερον, εάν ο Τραμπ δώσει 120 καινουργή F-16 στον Ερντογάν, η Ελλάς να προχωρήσει στην προμήθεια 12+12 F-35 μέσω του Αμερικανικού χρηματοδοτικού προγράμματος Εξωτερικής Στρατιωτικής Βοηθείας. Όντας ένα βήμα πιο μπροστά από την Τουρκία, η Ελλάς δεν έχει να φοβηθεί  τίποτα, αν κατασκευάσει εγκαίρως τις υποδομές των πανάκριβων μαχητικών και βελτιώσει σημαντικά την πτητική αποζημίωση των Ικάρων της.

-Τι κάνουμε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, εάν εξακολουθεί να κρατεί τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρας, τον Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή;

Να εμποδισθεί ο Ράμα να περάσει την θύρα των Βρυξελλών μέχρις ότου ενδώσει ή εκπέσει της εξουσίας – κι ας λέγουν ότι θέλουν οι εταίροι του, Γερμανοί.

-Εάν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνεχίσει την αποδόμηση του ΒΕΤΟ στην Ευρωπαϊκή διαδικασία αποφάσεων, τι κάνουμε ως χώρα;

Ας προσαρμοστούμε, σχηματίζοντας μία ομάδα πιέσεως μαζί μ’ άλλες μικρές χώρες, συν μία μεγάλη, ως την Ισπανία ή Ιταλία για να υπερκερασθεί ο σκόπελος της «ειδικής πλειοψηφίας». Ο τελευταίος δεν μπορεί να παρακαμφθεί.

-Τι θα συμβεί εάν η Ουκρανία ηττηθεί από τον Πούτιν;

 Με πολύ κακό προηγούμενο για το …Κυπριακό. Ήδη, ο Ερντογάν το αντελήφθη και δεν άφησε τα Βρετανικά ναρκαλιευτικά να διαβούν απ΄ τα Στενά. Όμως, με την ήττα θα τελειώσει ένας πόλεμος που άρχισε το ΝΑΤΟ που το τιμώρησε για τα όσα έπραξε εις βάρος του Κυπριακού λαού το 1974 .Ο κόσμος θα είναι  ασφαλέστερος χωρίς το ΝΑΤΟ και η Τουρκία λιγότερο επικίνδυνη.

-Πώς θα τελειώσει ο πόλεμος της ΧΑΜΑΣ με το Ισραήλ.;

Με ήττα των …Αδελφών Μουσουλμάνων, της Χετζμπολάχ και των Ιρανών κληρικών, που τον εξαπέλυσαν. Το Παλαιστινιακό κράτος θα ιδρυθεί στην Γάζα και τη Δυτική όχθη.

-Κινδυνεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την άνοδο των δεξιών κομμάτων στις 27 χώρες μέλη; Πρόκειται περί πατριωτικών κομμάτων, που δεν θέλουν νόθευση των Ελληνοχριστιανικών αξιών επί των οποίων οικοδομήθη η Ευρώπη, στο παρελθόν.

- Πώς θ’ αντιμετωπισθεί η πλημμυρίδα των τριτοκοσμικών μεταναστών στην ΕΕ;

Με έλεγχο των γεννήσεων τους κι εξαγωγή των λαθρομεταναστών στα πλούσια Ισλαμικά κράτη του Κόλπου, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Ιράν κλπ. Ο Αφρικανικός υπερπληθυσμός παρουσιάζει πρόβλημα αλλά να το λύσουν οι πρώην αποικιοκράτες που το προκάλεσαν – όχι η Ελλάς.

- Τίνι τρόπω θα αντιμετωπισθεί η υπογεννητικότης των Ελλήνων;

Με το κάθε παιδί που γεννάται να μένει αφορολόγητο από το πρώτο έτος και μέχρις ενηλικιώσεως του.

-Υπάρχει αντίπαλον δέος στον Κυρ. Μητσοτάκη ;

Η Φύση και η πολιτική (με μικρό) απεχθάνονται το κενό. Στις προσεχείς Ευρωεκλογές, εάν  η Νέα Δημοκρατία πέσει στο 20%, θ’ αρχίσει η διαδικασία αντικαταστάσεως του. Αρκεί μέχρι τότε να χαλιναγωγηθούν οι «μεταρρυθμίσεις» του, ως η «πράσινη (υπ)ανάπτυξη», ψηφιακή γραφειοκρατία, οι «έξυπνοι» ηλεκτρομετρητές, ο γάμος ομοφύλων και  η …«ντροπολογία» Καιρίδη, για νομιμοποίηση όλων των παρανόμων μεταναστών -παρόντων και μελλοντικών.

-Θα επιτύχουν τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια;

 Ναι , αρκεί το καθηγητικό κατεστημένο να μην παρεμβάλει εμπόδια. Τους ξέρουμε δα τους προκομμένους (Καβάφης).

-Με τους αριστερούς φοιτητές τι μπορεί να γίνει;

Να πληρώνουν δίδακτρα στα κρατικά ΑΕΙ, όπως ίσχυε έως το 1966 κι ας λέγει ό,τι θέλει ο σύντροφος Κουτσούμπας.

-Με την βία στην γήπεδα ποδοσφαίρου;

Μετάφραση και επιψήφιση του νόμου Θάτσερ που εξάλειψε την αναρχία στο Αγγλικό πρωτάθλημα.

-Πρέπει να τεθεί numerus clausus στους Τουρίστες;

‘Οχι, αλλά μάλλον στους Tour-operators που λυμαίνονται τον Ελληνικό Τουρισμό; Πώς ; Με Amor patriae (=πατριωτισμό) των Τουριστικών επιχειρηματιών και διαφήμιση των ξενοδοχείων στο διαδίκτυο ως στη Γαλλία.

-Πρέπει να φοβούμεθα την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ);

Όχι. Όπως κάθε ανθρώπινη επινόηση, από της εποχής του Προμηθέως  (το πυρ), η ΤΝ είναι αναπόδραστο επίτευγμα.

-Ποιος θα πάρει το εφετεινό βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας;

Μας είναι διάφορο , άπαξ και δεν το έδωσαν στον  Νίκο Καζαντζάκη.

-Τι θα κάνει ο νέος Δήμαρχος Αθηνών;

Μία «μερίδα από τα ίδια» εάν δεν διώξει το παράνομο παρκάρισμα των αυτοκινήτων απ’ το κέντρο των Αθηνών.

-Ποία αισθήματα προκαλεί η 50στή εφέτος επέτειος του 1974; Θλίψη για την κατάντια της δημο-ακρατίας.

 -Πταίουν οι ανθρωπογενείς εκπομπές αερίων στην ατμόσφαιρα, για την υπερθέρμανση του πλανήτη;

Μάλλον φταίει ο ήλιος.

Πάει ο κόσμος από κακού στο χειρότερο;

Όχι. Ανεπαισθήτως βελτιούται. Ιδίως στην Ιατρική και στον πολιτισμό, όταν η κατανάλωση νερού και σάπωνος αυξάνει.

-Θα πάρουμε τα γλυπτά του Παρθενώνος;

Ναι, αν περιμένουμε με υπομονή και χωρίς τις σαχλαμάρες δανεισμού των εκάστοτε δημοκόπων.

-Ένας ακόμη ανασχηματισμός της κυβέρνησης «σώζει»;

Ενδεχομένως ναι αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται επανακαθορισμός προτεραιοτήτων της κυβέρνησης με έμφαση στην απεξάρτηση από τις εισαγωγές ενέργειας και την ανάπτυξη των εγχωρίων πηγών – φυσικού αερίου, υδροηλεκτρισμού και Πυρηνικής.