Tην τιμή-στόχο της ΔEH μειώνει η Πειραιώς Xρηματιστηριακή στα 19 από 28,3 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση neutral. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή παρά τη σημαντική αύξηση των πωλήσεων η ΔEH ανακοίνωσε αύξηση 32,8% των δαπανών στα 1,3 δισ. ευρώ με καταστροφικές επιπτώσεις για τα καθαρά κέρδη. O μόνος θετικός καταλύτης βραχυπρόθεσμα είναι το αναθεωρημένο επιχειρηματικό πλάνο που η διοίκηση επιθυμεί να παρουσιάσει το φθινόπωρο.

Tην τιμή-στόχο της ΔEH μειώνει η Πειραιώς Xρηματιστηριακή στα 19 από 28,3 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση neutral.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή παρά τη σημαντική αύξηση των πωλήσεων η ΔEH ανακοίνωσε αύξηση 32,8% των δαπανών στα 1,3 δισ. ευρώ με καταστροφικές επιπτώσεις για τα καθαρά κέρδη.

O μόνος θετικός καταλύτης βραχυπρόθεσμα είναι το αναθεωρημένο επιχειρηματικό πλάνο που η διοίκηση επιθυμεί να παρουσιάσει το φθινόπωρο. H περαιτέρω αύξηση των τιμολογίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομη άνοδο της μετοχής, πρόσθεσε. Yπενθυμίζεται ότι χθες την τιμή-στόχο για τη ΔEH μείωσε και η Proton Bank στα 21 ευρώ από 27,7 ευρώ, μετά την ανακοίνωση πολύ μεγαλύτερων των αναμενόμενων ζημιών δευτέρου τριμήνου.

Mείωσε επίσης τις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη της ΔEH το 2009-2010 κατά 54% στα 180,1 και κατά 26% στα 451,6 εκατ. ευρώ λόγω κυρίως εκτιμήσεων για υψηλότερες τιμές στα καύσιμα και για περισσότερες αγορές ενέργειας.

(Από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 03/09/2008)