Η First Solar εγκαινίασε το νέο της εργοστάσιο πλαισίων φωτοβολταϊκών στο Ταμίλ Ναντού της Ινδίας. Η εγκατάσταση, η οποία έχει ετήσια ονομαστική χωρητικότητα 3,3 GW και απασχολεί άμεσα περίπου 1000 άτομα, θα παράγει φωτοβολταϊκά φωτοβολταϊκά (PV) πάνελ λεπτής μεμβράνης της First Solar Series 7, τα οποία αναπτύχθηκαν στα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας στις ΗΠΑ και βελτιστοποιήθηκαν για την ινδική αγορά.

Ο Υπουργός Βιομηχανιών, Προώθησης και Εμπορίου της Ινδίας της κυβέρνησης του Ταμίλ Ναντού, Δρ T R B Rajaa εγκαινίασε την εγκατάσταση σε μια τελετή στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ινδία, Eric Garcetti, και ο Scott Nathan, Διευθύνων Σύμβουλος της US International Development Finance Corporation (DFC).

Ο Rajaa είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που η First Solar επέλεξε το Ταμίλ Ναντού για αυτήν την επένδυση ορόσημο, ενισχύοντας τη θέση του κράτους μας ως κόμβου της Ινδίας για την κατασκευή. Αυτό το εργοστάσιο θέτει έναν υψηλό πήχη για τη βιωσιμότητα και την προηγμένη κατασκευή και έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας υψηλής αξίας ως αποτέλεσμα της παρουσίας του στην πολιτεία μας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τη φιλοδοξία της Ινδίας να γίνει αυτάρκης στην ηλιακή τεχνολογία».

Ο Garcetti από την πλευρά του τόνισε: «Πριν από έναν μήνα στο Ντουμπάι, οι συμμετέχοντες στο COP28 απηύθυναν μια τολμηρή έκκληση προς τον κόσμο να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα, για να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Αυτή η μονάδα παραγωγής First Solar θα βοηθήσει στην προώθηση της παγκόσμιας μετάβασής μας σε πιο καθαρή, πιο πράσινη ενέργεια και αποτελεί λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία συνεργαστούν – σε κυβερνητικούς και ιδιωτικούς τομείς – για να επιτύχουν μόνιμη δράση για το κλίμα. ”

Αντιπροσωπεύοντας μια επένδυση περίπου 700 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει 500 εκατομμύρια δολάρια σε προηγουμένως ανακοινωθείσα χρηματοδότηση DFC, η εγκατάσταση είναι το έκτο λειτουργικό εργοστάσιο της First Solar και επεκτείνει το παγκόσμιο παραγωγικό αποτύπωμα της εταιρείας σε τέσσερις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Μαλαισίας και του Βιετνάμ.

Από την αρχή αυτής της δεκαετίας, η First Solar έχει αρχίσει μια στρατηγική επέκτασης κατασκευής ύψους 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που την οδήγησε να αυξηθεί από περίπου 6 GW λειτουργική το 2020 σε πάνω από 16 GW παγκόσμιας πινακίδας χωρητικότητας στα τέλη του 2023.

Εκτός από τις εγκαταστάσεις της στην Ινδία, η εταιρεία έθεσε σε λειτουργεία το τρίτο εργοστάσιό της στις ΗΠΑ, που βρίσκεται στο Οχάιο, το 2023.