Το έγκλημα των Τεμπών θα παραμείνει μία ανοικτή υπόθεση προς κολασμόν, σύμφωνα με απόφαση της παμψηφίας της Επιτροπής Αναφορών (ΡΕΤΙ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) και θα παραπεμφθεί στην οικεία Επιτροπή Δικαιοσύνης και Ελευθεριών (LIBE) ως και TRAN επί των Μεταφορών. Κατά δήλωσιν της Γιάννα Τόαμ, αντιπροέδρου της ΕΑ, θα ζητηθεί  από την Κομισιόν, δηλ. από την

«κυβέρνηση» της Ευρ. Ένωσης, «γραπτή ενημέρωση» για την αντιμετώπιση της συγκάλυψη του εγκλήματος και την προστασία της …συμμορίας των Ελληνικών σιδηροδρόμων, που δεν είναι η μόνη στην Κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να άρει την βουλευτική ασυλία του Κώστα Καραμανλή που δεν έπρεπε να είναι σήμερα βουλευτής.

Κι όλα αυτά τα κατάφερε μία μόνη Ελληνίδα, η Μαρία Καρυστιανού που με την συγκλονιστική της εμφάνιση στην ΕΑ του ΕΚ, απεκάλυψε την σκευωρία της κυβερνήσεως Κυρ. Μητσοτάκη, να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια στα όσα συνέβησαν π ρ ο και μ ε τ ά το έγκλημα των Τεμπών, όπου 57+1 νεαροί συμπολίτες έχασαν την ζωή τους προ έτους (ΣΣ: Ακόμη λείπει η σορός ενός θύματος).

Π ρ ό  του εγκλήματος στα Τέμπη, διασπαθίσθηκαν 41 εκατ., ευρώ Κοινοτικά και δημόσια χρήματα προορισμένα για την εγκατάσταση συστήματος εγκαίρου ειδοποιήσεως των εν κυκλοφορία συρμών που εάν υπήρχε θα αποφεύγετο το συμβάν. Μ ε τ ά τη σύγκρουση των δύο τρένων επί της ι δ ί α ς γραμμής, εξαπολύθη  υπουργική επιχείρηση συγκάλυψης των ενοχοποιητικών στοιχείων του εγκλήματος, με άνωθεν εντολή ώστε να μην υπάρχουν πειστήρια ότι η εμπορική αμαξοστοιχία ήταν παράνομη και διακινούσε το τοξικό διάλυμα ΞΥΛΟΛΙΟ, κατάλληλο για νόθευση καυσίμων και ίσως «και για κάτι άλλο» που θα μπορούσε να ανακαλύψει η αστυνομική έρευνα η οποία παρεμποδίσθη. Από χρόνια, τα «μαύρα βαγόνια» του ΟΣΕ διεξήγαγαν λαθρεμπόριο, ως εδήλωσε πρώην υπουργός του Πασόκ.

-Τώρα που πάει η όλη υπόθεση; Πάντως όχι στο αρχείο. Το έγκλημα των Τεμπών θα διαλευκανθεί, διαφορετικά θα διακοπούν τα κονδύλια της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός πρέπει να σταθμίσει την «παράπλευρη ζημία»: εάν δεν άρει την βουλευτική ασυλία του βουλευτού Κ.Κ θα πέσει η εθνική οικονομία. Εάν εμείνει στην παρακώληση της δικαιοσύνης, θα θεωρηθεί συνένοχος του εγκλήματος στην συνείδηση των πολιτών και σε τρείς μήνες έχομε εκλογές. Χρήσιμες, για πρώτη φορά, για το Ευρωκοινοβούλιο. Στο μεταξύ καλόν είναι να κλείσει το χάσκον στόμα του κ. Άδωνι, που μεγαλώνει την χαίνουσα πληγή των Τεμπών.