Το πετρέλαιο κινείται ανοδικά για τρίτη ημέρα λόγω των ενδείξεων για ισχυρότερη ζήτηση και των σημάτων ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει στην πολυαναμενόμενη στροφή της. Το Brent αυξήθηκε προς τα 86 δολάρια το βαρέλι και το WTI πλησίασε τα 83 δολάρια. Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν βελτιωμένη κατανάλωση 

βενζίνης και καυσίμων τζετ στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου, ενώ τα αποθέματα αργού σε εθνικό επίπεδο σημείωσαν νέα μείωση. Τα άμεσα περιθώρια υποδήλωναν σύσφιξη των βραχυπρόθεσμων συνθηκών, ιδίως για το WTI, το συμβόλαιο αναφοράς για το αμερικανικό πετρέλαιο.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ φρέναρε ευρέως τον Ιούνιο στον βραδύτερο ρυθμό από το 2021, ενισχύοντας τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει το κόστος δανεισμού αυτό το τρίμηνο. Αυτό επιβάρυνε το δολάριο ΗΠΑ - με έναν δείκτη του νομίσματος να έχει οριστεί για την πρώτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση από τις αρχές Μαΐου - καθιστώντας τα εμπορεύματα πιο ελκυστικά για τους αγοραστές από το εξωτερικό.

Η απροσδόκητη, διαδοχική πτώση του γενικού πληθωρισμού "ήταν ένα δώρο για τους παίκτες που στοιχηματίζουν", βοηθώντας τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, δήλωσε ο Vishnu Varathan, επικεφαλής οικονομικών και στρατηγικής της Mizuho Bank Ltd. στη Σιγκαπούρη.

Το πετρέλαιο ωθήθηκε υψηλότερα φέτος, καθώς ο ΟΠΕΚ+ περιόρισε την παραγωγή για να συσφίξει την αγορά, αντισταθμίζοντας τις αυξήσεις της προσφοράς από χώρες εκτός του καρτέλ. Ο όμιλος προβλέπει ότι η παγκόσμια κατανάλωση αργού θα αυξηθεί κατά περισσότερα από 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως φέτος, αν και η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας έχει μια πιο προσεκτική άποψη καθώς η οικονομία της Κίνας ψύχεται.

Αν και οι πρόσφατες κινήσεις των γενικών τιμών ήταν υποτονικές, περιορίζοντας τη μεταβλητότητα, οι μετρήσεις υποδεικνύουν υποκείμενη ισχύ. Το prompt spread του Brent - η διαφορά μεταξύ των δύο πλησιέστερων συμβολαίων - ξεπέρασε το 1 δολάριο το βαρέλι σε backwardation αυτή την εβδομάδα, περισσότερο από το διπλάσιο της διαφοράς πριν από ένα μήνα. Για το WTI, έχει ξεφύγει στα 1,39 δολάρια το βαρέλι.