Με την ψήφο ενός Τούρκου «γκρίζου λύκου» και 53 «Πράσινων», η Ούρσουλα φον ντερ Λάυεν εξελέγη πρόεδρος της  Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, για μία νέα 5ετία. Πρόκειται για άλλη μία λανθασμένη από επιλογή, στην οποία συνέβαλαν κι 8 Έλληνες ευρωβουλευτές. Η επιλογή είναι εσφαλμένη για  την Κομμισιόν (Ε.Ε), την Ευρώπη και την δημοκρατία, διότι η φον ντερ Λάυεν:

1. «Δεν έλαβε επαρκώς υπ’ όψιν της όλες τις περιστάσεις, να θέσει σωστά τα διάφορά συμφέροντα όσον αφορά την προμήθεια εμβολίων για τον Κορονοϊό», σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ολίγον προ της εκλογής της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 401 ψήφους επί συνόλου 720 ευρωβουλευτών.

2. Δεν έτυχε της προτιμήσεως της πλειοψηφίας αλλά εχρειάσθη την υποστήριξή των «Πρασίνων» , με ανταλλάγματα ένα (χειρότερο) σχέδιο αντιμετώπισης της «κλιματικής κρίσης» κι έμφαση στην εντατικοποίηση της «πράσινης ανάπτυξης». Η ΠΑ απέτυχε μεν την περασμένη θητεία της προέδρου της ΕΕ , προκάλεσε δε την κρίση του ηλεκτρισμού με αποτέλεσμα την έναρξητου πληθωριστικού κύματος εις βάρος των πενεστέρων εισοδηματικώς τάξεων της Ευρώπης, όπερ διέφυγε του Γιαννάκη Στουρνάρα στην διάγνωση των αιτίων του Ελληνικού πληθωρισμού με την παροχολογία της κυβερνήσεως  .

3. Δεν αντέστη η βαν ντερ Λάυεν στις πιέσεις του ΝΑΤΟ για την επέκταση του στην Ουκρανία , με συνέπεια τον τριετή πόλεμο με την Ρωσσία και διότι υπεσχέθη ένταξη του καθεστώτος Ζελένσκυ στην ΕΕ που δεν ευρίσκει σύμφωνες τουλάχιστον επτά χώρες από τις 27 της… «ενώσεως» και ίσως,  διά την κακοδιαχείριση της παχυλής Ευρωπαϊκής βοηθείας.

4. Δεν συνεμορφώθη η βαν ντερ Λάυεν με τις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ψηφοφόρων στις τελευταίες Ευρωεκλογές που σαφώς ετάχθησαν υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και εναντίον του φεντεραλισμούο οποίος υφέρπει από ετών στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Όλες αυτές οι παρεκκλίσεις της βαν ντερ Λάυεν από το πνεύμα των ιδρυτικών στόχων της Συνθήκης της Ρώμης το 1947, φανερώνουν ότι δεν συνεκρούσθη με αντιπάλους αλλά με τον  εαυτόν της.

Εκλεκτή της μοιραίας για την Ευρώπη (και την Ελλάδα) Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, αφού απέτυχε ως ομοσπονδιακός υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, διωρίσθη ως πρόεδρος της Επιτροπής που κυβερνά την Ευρώπη. Η πανεπιστημιακή διατριβή της, για διδακτορικό ,απερρίφθη ως «πλαγιαριστής» στην Γερμανία όπου δεν περνάνε εύκολα μεταπτυχιακές λογοκλοπές. Η υπόνοια ότι ετάχθη υπέρ ενός αδοκίμαστου εμβολίου θα βαρύνει την συνείδηση της για τόσους θανάτους από τις παρενέργειες του.

Το πρόγραμμα της  βαν ντερ Λάυεν, για την επομένη5ετία , βρίθει υποσχέσεων κι ευσεβών πόθων όπως η πάταξη της γραφειοκρατίας και η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης ενώ ολόκληρη η ηγεσία της Ευρώπης στερείται της Κοινής, μ’ αποτέλεσμα  τον διχασμό της Γηραιάς Ηπείρου μας, της οποίας ο μεγαλύτερος πληθυσμός είναι ο Ρωσσικός Ορθόδοξος!

Η μόνη ελπίς που απέμεινε είναι των Αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου, να θέσει την Ευρωπαία πρόεδρο ενώπιον των ευθυνών της…