Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακό Σύστημα Αυτοματοποιεί τη Διαχείριση «Ψυχρής Αλυσίδας» στο Λιμάνι

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακό Σύστημα Αυτοματοποιεί τη Διαχείριση «Ψυχρής Αλυσίδας» στο Λιμάνι
energia.gr
Πεμ, 25 Ιουλίου 2024 - 16:15

Σε 400 σημεία εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ενσωματώνεται αυτοματοποιημένη πλατφόρμα της αμερικανικής εταιρείας RTE, η οποία έχει εγκαταστήσει τα προϊόντα της σε περισσότερους από 100 τερματικούς σταθμούς λιμανιών σε 33 χώρες, ενώ έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1000 εγκαταστάσεις σε πλοία

Με την ενσωμάτωση της προηγμένης πλατφόρμας, η οποία φέρει την επωνυμία GRASP και συνδυάζεται με ασύρματες συσκευές (WRAD II), αναβαθμίζεται σημαντικά η διαχείριση των κοντέινειρς-ψυγείων του λιμένος,  με αποτέλεσμα βελτιστοποιημένη απόδοση και αποτελεσματικότητα, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ).  Με απλά λόγια, η εταιρία είναι σε θέση να παρακολουθεί αυτόματα τα ψυγεία της στον τερματικό σταθμό, να ειδοποιείται σε πραγματικό χρόνο για τυχόν αλλαγές στην ψύξη, αλλά και να τηρεί ιστορικά αρχεία και να διαχειρίζεται δεδομένα με ακρίβεια.

«Η ΟΛΘ Α.Ε. είναι ο κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σε στρατηγική τοποθεσία στη Βόρεια Ελλάδα, κοντά στα μεγάλα διευρωπαϊκά δίκτυα αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων, με άμεση πρόσβαση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η εταιρεία έχει υλοποιήσει επενδύσεις άνω των 71 εκατ. ευρώ από το 2018 για τη συνολική αναβάθμιση του λιμένα Θεσσαλονίκης. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας παρακολούθησης των ψυγείων της RTE σε 400 σημεία εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων του λιμένα Θεσσαλονίκης αποτελεί μια επιπλέον πρωτοβουλία για τον μετασχηματισμό του λιμένος σε "έξυπνο λιμάνι" και συμβάλλει στην αποστολή της ΟΛΘ Α.Ε. να παρέχει συνδεσιμότητα που διευκολύνει την επιχειρηματική ανάπτυξη. Το WRAD II είναι ένα από τα πολλά συστήματα παρακολούθησης ψυγείων της RTE που συνδέονται με την πλατφόρμα λογισμικού GRASP, παρέχοντας πρόσβαση στα δεδομένα ψυγείων σε πραγματικό χρόνο για τη διαχείριση του τερματικού σταθμού, μέσω πολλαπλών διεπαφών χρήστη» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για το πρώτο έργο τερματικού σταθμού της RTE στην Ελλάδα, όπως επισήμανε ο Κάρλος Γιασίρ (Carlos Yassir), διευθυντής πωλήσεών της, σύμφωνα με τον οποίο η RTE είναι σε θέση να παρέχει στο λιμάνι μια μοναδική, εξατομικευμένη λύση, που ταιριάζει άψογα στην υπάρχουσα διάταξη και υποδομή του. Η RTE είναι εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ και γραφεία στη Νέα Υόρκη και τον Παναμά. Διατηρεί ένα παγκόσμιο δίκτυο αντιπροσώπων και διανομέων για την υποστήριξη των τοπικών πωλήσεων και υπηρεσιών.

«Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας, της ακεραιότητας του φορτίου και της εργασιακής ασφάλειας, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις για τους συνεργάτες, ικανοποιώντας την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση και αξιοποιώντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που σχετίζονται με την αγορά της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας» υπογράμμισε ο Σπύρος Νικολάου, διευθυντής τεχνολογιών πληροφορικής & επικοινωνιών και ψηφιακού μετασχηματισμού της ΟΛΘ Α.Ε