Δύο νέα LNG carriers με καινοτόμες τεχνολογίες θα ενταχθούν στο στόλο της Maran Gas, συμφερόντων Μαρίας Αγγελικούση

Η ίδια παρευρέθηκε μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας στην τελετή ονοματοδοσίας που έλαβε χώρα νωρίτερα μέσα στον μήνα στη Νότια Κορέα και συγκεκριμένα στο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries.

Τα δύο πλοία κλάσης του γαλλικού νηογνώμονα Bureau Veritas ενσωματώνουν φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένου συστήματος λίπανσης με αέρα και ενός νέου κινητήρα που μειώνει τις διαρροές μεθανίου.

«Τα ονόματα των δύο πλοίων αντιπροσωπεύουν τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, αντανακλώντας την ισχυρή σχέση μεταξύ του Ομίλου Αγγελικούση και της ναυλώτριας εταιρείας TotalEnergies» αναφέρει σε ανάρτηση στα social media ο ελληνικός εφοπλιστικός όμιλος.

Παρόντες στην τελετή ονοματοδοσίας ήταν ο αναπληρωτής CEO του Ομίλου Αγγελικούση, Sveinung J. S. Støhle, o CFO Andrew Papachristodoulou, η γενική διευθύντρια της Maran Gas, Δέσποινα Μουστάκα, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τεχνικού τμήματος, Ανδρέας Σπέρτος, και ο εμπορικός διευθυντής LNG της Maran Gas, Jason Bikos.

Παράλληλα, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του ναυπηγείου και της Total. Η Helle Kristoffersen, πρόεδρος Ασίας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της γαλλικής εταιρείας και η Laetitia Valençon, Managing Director της TotalEnergies Gas & Power Ασίας, «βάφτισαν» τα δύο πλοία.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")