Η BYD Συνεργάζεται με την Uber για την Ενσωμάτωση των Ηλεκτρικών Οχημάτων στον Στόλο της Εφαρμογής

Η BYD Συνεργάζεται με την Uber για την Ενσωμάτωση των Ηλεκτρικών Οχημάτων στον Στόλο της Εφαρμογής
energia.gr
Τετ, 31 Ιουλίου 2024 - 17:15

Η Uber και η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD ανακοίνωσαν την Τετάρτη μια πολυετή συνεργασία με στόχο να φέρουν 100.000 νέα ηλεκτρικά οχήματα στην πλατφόρμα παραγγελίας ταξί σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σύμπραξη, η οποία ξεκινά από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, θα προσφέρει στους οδηγούς προσβάσιμες τιμές και χρηματοδότηση για τα ηλεκτρικά οχήματα της BYD στην πλατφόρμα της Uber. Αργότερα, θα επεκταθεί στις αγορές της Μέσης Ανατολής, του Καναδά, της Αυστραλίας, και της Νέας Ζηλανδίας, όπως δήλωσαν οι δύο εταιρείες.

Οι μετοχές της Uber σημείωσαν άνοδο περίπου 2,5% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση. Οι υψηλές τιμές αγοράς για τα ηλεκτρικά οχήματα και το αυξημένο κόστος δανεισμού έχουν εμποδίσει την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων τα τελευταία δύο χρόνια, με αποτέλεσμα η ζήτηση για τέτοια οχήματα να αυξάνεται με ρυθμό βραδύτερο από τον αναμενόμενο. Από την άλλη, η κλιμάκωση των ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή και η επιτακτική ανάγκη μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έχουν δώσει ώθηση στην παγκόσμια ώθηση για ηλεκτροκίνηση στον τομέα των μεταφορών.

Η Uber και η BYD θα προσφέρουν στους οδηγούς εκπτώσεις στη συντήρηση των οχημάτων, τη φόρτιση, τη χρηματοδότηση, και τη χρηματοδοτική μίσθωση, ανάλογα με την αγορά, για να υποστηρίξουν τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. «Όταν ένας οδηγός της Uber κάνει τη μετάβαση σε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, μπορεί να αποφέρει έως και τετραπλάσια οφέλη από τις εκπομπές ρύπων σε σύγκριση με έναν κανονικό οδηγό, απλώς και μόνο επειδή βρίσκεται περισσότερο στο δρόμο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi. Οι εταιρείες προσέθεσαν ότι θα συνεργαστούν για να ενσωματώσουν τα οχήματα της BYD με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης στην πλατφόρμα υπηρεσιών μετακίνησης.

Ο αντίπαλος της BYD στις ΗΠΑ, η Tesla, πρόκειται να παρουσιάσει τον Οκτώβριο το δικό της ρομποτάξι, καθώς επιδιώκει να αλλάξει πορεία μετά την πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους. Το 2023, η BYD ξεπέρασε την Tesla ως η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, αν και η εταιρεία του Elon Musk έχει έκτοτε ανακτήσει την πρώτη θέση. Η Uber δήλωσε τον Ιανουάριο ότι συνεργάζεται με την Tesla για να προωθήσει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων από τους οδηγούς της στις ΗΠΑ, καθώς στοχεύει να έχει μηδενικές εκπομπές εκπομπές ρύπων στις πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά μέχρι το 2030.