Η Siemens Gamesa εγκαινίασε την παραγωγή στο πρόσφατα διευρυμένο εργοστάσιο ατράκτων της στην Taichung της Ταϊβάν. Ενώ η κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, το εργοστάσιο ξεκίνησε επίσημα σήμερα την παραγωγή για την κατασκευή των τελευταίων ατρακτιδίων των ανεμογεννητριών 14MW για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία της Ταϊβάν.

 

Το εργοστάσιο είναι το πρώτο εκτός Ευρώπης που παράγει τις ατρακτίδια στροβίλων SG 14-222 DD με απευθείας κίνηση.
Οι τεχνικοί του εργοστασίου πήγαν στην Ευρώπη για εκπαίδευση πριν μεταφέρουν τις γνώσεις αυτές πίσω στο εργοστάσιο της Taichung.

Το νέο εργοστάσιο θα συμβάλει καθοριστικά στην κατασκευή και των 73 τουρμπίνων για το υπεράκτιο αιολικό έργο Hai Long 1022MW, δήλωσε η Siemens Gamesa.

«Το διευρυμένο εργοστάσιο ατράκτων της Siemens Gamesa που εγκαινιάσαμε σήμερα στο Taichung υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον στην Ταϊβάν και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τμήματος Αιολικής Ενέργειας Vinod Philip.

«Η αφοσιωμένη ομάδα των σχεδόν 200 συναδέλφων μας στο εργοστάσιο της Taichung εργάζεται ακούραστα για να προωθήσει την αιολική ενέργεια και να φέρει ανανεώσιμη ενέργεια στην περιοχή».