Πτωτικές τάσεις για τον έτερο δημοφιλή υδρογονάνθρακα, το φυσικό αέριο, μετά και την πρόσφατη κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου. Οι αγορές ενέργειας παραμένουν υπό έλεγχο, παρά τις όποιες ανησυχίες για τις γεωπολιτικές κρίσεις που συνεχίζουν να κλιμακώνονται.

Σε πορεία αποκλιμάκωσης βαίνουν οι τιμές του φυσικού αερίου, κυρίως εξαιτίας των συνεχιζόμενων εισαγωγών από τη Ρωσία. Μολονότι οι συγκρούσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας έχουν πάρει νέα τροπή μετά την αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων εντός του εδάφους της Ρωσίας, οι ροές φυσικού αερίου συνεχίζονται χωρίς διακοπές. Πλέον, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον των ουκρανικών αγωγών, καθώς τα ισχύοντα συμβόλαια λήγουν στο τέλος του 2024.

Οι τιμές στο χρηματιστήριο ενέργειας της Ολλανδίας συνέχισαν να μειώνονται από την προηγούμενη εβδομάδα, αναδεικνύοντας την πραγματικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές. Η χαμηλή ζήτηση λόγω της μειωμένης βιομηχανικής κατανάλωσης, τα ισχυρά αποθέματα, και η υπερπροσφορά των ΑΠΕ στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη έχουν αντισταθμίσει τα όποια γεωπολιτικά ρίσκα.