Η εταιρεία κατασκευής μπαταριών Northvolt θα ενοποιήσει και θα μεταφέρει την ανάπτυξη της τεχνολογίας μπαταριών λιθίου-μετάλλου στον κόμβο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) στο Vasteras της Σουηδίας, από την Καλιφόρνια, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη. Η απόφαση πάρθηκε καθώς η εταιρεία συμμετέχει σε μια στρατηγική αναθεώρηση για να επικεντρώσει εκ νέου τα σχέδια επέκτασής της αφού αντιμετώπισε

μια σειρά αποτυχιών, όπως καθυστερήσεις στην παραγωγή και έναν πελάτη που ακύρωσε μια παραγγελία 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Η μεταφορά αντικατοπτρίζει μια στρατηγική κίνηση για την εδραίωση της Ε&Α και της εκβιομηχάνισης του χαρτοφυλακίου προϊόντων κινητής τηλεφωνίας της Northvolt… σε μια τοποθεσία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Northvolt εξαγόρασε την εταιρεία τεχνολογίας μπαταριών Cuberg στην Καλιφόρνια το 2021, μια επιχείρηση 25 υπαλλήλων που έκτοτε έχει αυξηθεί σε πάνω από 200 και επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη τεχνολογίας μπαταριών λιθίου-μετάλλου.

Η Northvolt είπε ότι ενθάρρυνε τους εργαζόμενους στη μονάδα να υποβάλουν αίτηση σε ανοιχτές θέσεις σε άλλους κλάδους της Northvolt.