Το πετρέλαιο παρέμεινε κοντά στο χαμηλότερο κλείσιμο από τον Ιανουάριο, καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση των ΗΠΑ αντιστάθμισαν την άνοδο από την πτώση των αποθεμάτων. 

Το Brent διαπραγματεύτηκε κοντά στα 76 δολάρια το βαρέλι έπειτα από μια τετραήμερη ύφεση, με την πίεση των πωλήσεων σε αυτήν την πορεία να επιδεινώνεται από τους εμπόρους που ακολουθούν τις τάσεις. Το West Texas Intermediate (WTI) ήταν κάτω από $72. Η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ ήταν πιθανώς πολύ λιγότερο ισχυρή από ό,τι είχε αναφερθεί προηγουμένως, προσθέτοντας σε μια σειρά πρόσφατων ενδείξεων ότι ο μεγαλύτερος καταναλωτής αργού στον κόσμο χάνει τη δυναμική του.

Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς πετρελαίου έχει χάσει τώρα όλα τα κέρδη του από την αρχή του έτους, καθώς οι ανησυχίες για την κατανάλωση - στις ΗΠΑ καθώς και στην Κίνα - έχουν αντισταθμίσει τον αντίκτυπο των περικοπών της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ +. Οι έμποροι θα επικεντρωθούν σε ένα συμπόσιο πολιτικής στο Jackson Hole του Wyoming, όπου ο πρόεδρος της FED Jerome Powell πρόκειται να μιλήσει την Παρασκευή, προσθέτοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της οικονομίας.

Το selloff την Τετάρτη σημειώθηκε ακόμη και όταν τα στοιχεία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. Πτώση σημείωσαν επίσης τα αποθέματα αποστάγματος και βενζίνης.

Στη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ συνέχισαν να πιέζουν για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη 10μηνη σύγκρουση στη Γάζα. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις μίλησαν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Τετάρτη για να συζητήσουν μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών.

Ενώ οι αδύναμες κινεζικές εισαγωγές πετρελαίου και η υποτονική ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ έχουν επιβαρύνει τις τιμές, «η πιθανότητα διαταραχών λόγω καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της περιόδου των τυφώνων, καθώς και γεωπολιτικών κινδύνων σε ολόκληρη τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ευκαιρία αγοράς περίπου στα 75 $ το βαρέλι για ανάκαμψη στα 80 δολ.», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της Citigroup Inc. συμπεριλαμβανομένου του Anthony Yuen.

Τα χρονικά διαστήματα, εν τω μεταξύ, δείχνουν λιγότερο δύσκολες συνθήκες. Το χάσμα μεταξύ του συμβολαίου του Brent για αυτόν τον Δεκέμβριο και τον ίδιο μήνα του επόμενου έτους - δείκτης για τα μακροπρόθεσμα ισοζύγια εφοδιασμού - μειώθηκε στα 2,77 δολάρια το βαρέλι σε καθυστέρηση, σε σύγκριση με περισσότερα από 4 δολάρια το βαρέλι στην αρχή της περασμένης εβδομάδας.