Η διαρροή CO2 που οδήγησε στο νοσοκομείο 17 άτομα που εργάζονταν στο χώρο του χερσαίου υποσταθμού Hai Long στο Changhua της Ταϊβάν, στις 20 Αυγούστου, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον ένα από αυτά. Σήμερα 27 Αυγούστου, η κοινοπραξία Hai Long Offshore Wind εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι υπήρξε «απώλεια ζωής» μετά το περιστατικό.

Όπως αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα, 17 άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο μετά από αυτό που η αρχική εκτίμηση έδειξε ότι ήταν διαρροή CO2 από τον εξοπλισμό πυρόσβεσης στον χερσαίο υποσταθμό Hai Long Changhua, όπως επιβεβαίωσε η Northland Power, ένας από τους τρεις εταίρους της κοινοπραξίας Hai Long, στις 20 Αυγούστου.

Ο χερσαίος υποσταθμός για το υπεράκτιο αιολικό έργο Hai Long ισχύος 1.022 MW κατασκευάζεται από την TECO Electric & Machinery, η οποία δήλωσε στις 21 Αυγούστου ότι δέκα από τους 17 πληγέντες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, τρεις εργαζόμενοι αναρρώνουν και βρίσκονται υπό παρακολούθηση, ενώ τέσσερις εργαζόμενοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.