Η Lightsource BP ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο ηλιακό έργο της στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι σήμερα, ενώ ακολούθησε η πώληση του έργου και του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας σε συνδυασμό με το έργο αυτό στον διαχειριστή επενδύσεων Schroders Greencoat. Το Tiln Farm είναι ένα ηλιακό έργο 49,9MWac κοντά στο Retford στο Nottinghamshire και, τώρα που ολοκληρώθηκε,

παρέχει ενέργεια στον κορυφαίο κατασκευαστή οικοδομικών προϊόντων Forterra μέσω μακροπρόθεσμου PPA.

Το ηλιακό έργο θα παρέχει στον παραγωγό τούβλων, μπλοκ και σκυροδέματος με έδρα το Νορθάμπτον περίπου το 70% των αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια, σε μια πρωτοποριακή στον τομέα επένδυση που θα παρέχει ανανεώσιμη ενέργεια στις 17 εγκαταστάσεις της Forterra για 15 χρόνια.
Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το 2022, σε αυτό που είναι το πρώτο έργο της Lightsource BP παγκοσμίως που συνδυάζεται με αποθήκευση ενέργειας, με μια μπαταρία 25MW/50MWh (δίωρης διάρκειας) να λειτουργεί επίσης τώρα στο χώρο του έργου.

Η Lightsource BP θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και λειτουργίας και συντήρησης (O&M) για το ηλιακό έργο μέσω της εσωτερικής της ομάδας.

Η πώληση αυτού του έργου αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης της Lightsource BP, επιτρέποντας στην εταιρεία να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό και κλίμακα, διευρύνοντας περαιτέρω το επενδυτικό της προφίλ σε μεγαλύτερο αριθμό έργων.

Καταδεικνύει επίσης τη δέσμευση της Lightsource BP να διαμορφώνει μακροχρόνιες συνεργασίες με ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων, παρέχοντας υπηρεσίες O&M και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε η εταιρεία.