Schneider Electric: Αναγνωρίζεται ως Πρωτοπόρος στη Συμβουλευτική για την Απανθρακοποίηση των Κτιρίων Από Ανεξάρτητη Εταιρεία Ερευνών και Συμβούλων

Schneider Electric: Αναγνωρίζεται ως Πρωτοπόρος στη Συμβουλευτική για την Απανθρακοποίηση των Κτιρίων Από Ανεξάρτητη Εταιρεία Ερευνών και Συμβούλων
energia.gr
Δευ, 2 Σεπτεμβρίου 2024 - 14:15

Πρόσφατη έκθεση αναγνωρίζει την ολοκληρωμένη συμβουλευτική προσέγγιση της Schneider Electric ως προς την απανθρακοποίηση - από τη στρατηγική έως την εφαρμογή. Επισημαίνει την εξειδίκευση της εταιρείας στη βελτιστοποίηση των κτιριακών συστημάτων, του μοντέλου χρήσης ενέργειας, τη στρατηγική και προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

H Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, κέρδισε τη σημαντική θέση του Leader στην πρόσφατη έκθεση της Verdantix, Green Quadrant: Building Decarbonization Consulting 2024.

Ο κτιριακός τομέας αντιπροσωπεύει το 37% των παγκόσμιων εκπομπών που σχετίζονται με την ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων και έμμεσων εκπομπών. Αυτή η έκθεση, η πρώτη του είδους της, από την Verdantix, εξετάζει τη μεγάλη ευκαιρία να προωθηθούν πρακτικές απανθρακοποίησης στον κτιριακό τομέα με υπηρεσίες διαχείρισης ενέργειας.

"Η Schneider Electric είναι ευτυχής που λαμβάνει αυτή την αναγνώριση από την Verdantix στην πρώτη της έκθεση", δήλωσε ο Steve Wilhite, Πρόεδρος του Sustainability Business της Schneider Electric. "Είμαστε υπερήφανοι που λειτουργούμε ως αξιόπιστος συνεργάτης στον παγκόσμιο μετασχηματισμό των κτιρίων σε πιο ενεργειακά αποδοτικά και ψηφιοποιημένα. Συνεχίζουμε αδιάκοπα να προωθούμε τις πρωτοβουλιές μας απαλλαγής από τον άνθρακα σε διαφόρους τομείς, μέσω των ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών βιωσιμότητας και διαχείρισης ενέργειας που ευθυγραμμίζονται με τη στρατηγική μας Electricity 4.0 για έναν πιο εξηλεκτρισμένο και ψηφιακό κόσμο".

Η παρούσα έκθεση αξιολογεί τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που αφορούν την βελτιστοποίηση στις επιδόσεις άνθρακα και ενέργειας των υφιστάμενων δομημένων περιβάλλοντων. Η Schneider Electric αναγνωρίζεται για την ολοκληρωμένη συμβουλευτική προσέγγισή της στην απανθρακοποίηση, με αξιοσημείωτη αναφορά στην εξειδίκευση της εταιρείας στα κτιριακά συστήματα, στα βέλτιστα μοντέλα χρήσης ενέργειας, καθώς και τη στρατηγική και προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Schneider Electric έχει προσδιορίσει τις βασικές προτεραιότητες που οδηγούν στην πορεία προς κτίρια με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, με τη στρατηγική, την ψηφιοποίηση και την απανθρακοποίηση να βρίσκονται στον πυρήνα αυτής της προσπάθειας για αλλαγή.

"Οι πάροχοι συμβουλευτικών υπηρεσιών με βαθιά κατανόηση της ιστορίας του δομημένου περιβάλλοντος παρέχουν υπηρεσίες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα καθ' όλη τη διάρκεια ζωής των κτιρίων, από την κατασκευή τους έως τον ενδεχόμενο παροπλισμό τους", εξήγησε ο Connor Taylor, Senior Analyst της Verdantix. "Η Schneider Electric παρέχει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών και έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα σημαντικές επενδύσεις για να επεκτείνει τις δυνατότητές της στην απαλλαγή από τον άνθρακα. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών και καινοτόμων ψηφιακών λύσεων".

Ο τομέας βιωσιμότητας της Schneider Electric είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στις συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ενέργεια και τη βιωσιμότητα, με περισσότερους από 3.000 επαγγελματίες σε πάνω από 180 χώρες. Οι κύριες υπηρεσίες της εταιρείας περιλαμβάνουν εκτιμήση κινδύνων για την αγορά και το κλίμα, στρατηγικές ενεργειακής απόδοσης, διαχείριση ενέργειας, συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη βιωσιμότητα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον άνθρακα. Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει διευρυμένο χαρτοφυλάκιο ψηφιακών λύσεων, όπως το EcoStruxure Resource Advisor και το Zeigo, τα οποία αποτελούν κορυφαίες λύσεις στη διαχείριση πόρων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Εξερευνήστε περισσότερα στο https://perspectives.se.com