Μία νέα λέξις προσετέθη στο διεθνές λεξιλόγιον: Remigration, που σημαίνει αντιστροφή της μέχρι τούδε πορείας των οικονομικών μεταναστών στην Αμερική και δυτική Ευρώπη. Επιστροφή στην πατρίδα των

Τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών κι η καταχρηστική παροχή ασύλου σε άτομα που δεν διώκονται στην πατρίδα τους, για πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους, προκάλεσαν λαϊκή ανησυχία, κοινωνικές αναταραχές και σήμερα, μετά 20ετία ενθαρρύνσεως της «ελέγχομένης» μεταναστεύσεως, για λόγους δημογραφικούς, έντονο αντιμεταναστευτικό ρεύμα στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στα Γερμανικά κρατίδια και εχθές, στην Αυστρία με την εκλογική νίκη της πατριωτικής Δεξιάς.

Μετά λόγου γνώσεως, τα ανερχόμενα πατριωτικά κόμματα επισείουν τον κίνδυνο της μεταναστεύσεως για την κοινωνική συνοχή της χώρας κι απαιτούν όχι μόνο την απαγόρευση της εισόδου κι άλλων λαθρομεταναστών (π. χ. στην Γερμανία) αλλά και τον εκτοπισμό ακόμη και προστατευμένων ξένων, που όμως θεωρούνται ανεπιθύμητοι λόγω απαραδέκτου συμπεριφοράς απέναντι γηγενών ή και συναδέλφων τους.

Πρόσφατη είναι η συμφωνία Γερμανίας-Τουρκίας για απελάσεις Τούρκων πολιτών στην πατρίδα τους, που όμως θεωρούνται «πενιχρές» εν σχέσει με τις εκτοπίσεις 13.500 Τούρκων που καλούνται να εγκαταλείψουν την Γερμανία για λόγους δημοσίας τάξεως. Επίσης, η Ιταλία συμφώνησε με την Αλβανία για την στρατοπέδευση στο έδαφος της παρανόμων μεταναστών κυρίως εξ Αφρικής.

Βεβαίως, οι συμφωνίες αυτές με οικονομικά ή άλλα πολιτικά ανταλλάγματα, ως λχ. η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία κι’ απελευθέρωση της βίζας με την Γερμανία, θυμίζουν πολιτική «δωροδοκία».

Κι εδώ ερχόμεθα στα ιδικά πράγματα. Από έτους και πλέον ισχύει 7ήμερος «βίζα» για Τούρκους υπηκόους που επισκέπτονται  έ ν α  νησί από τα 11 ή 13 του βορειανατολικού Αιγαίου. Το «μέτρον» απεφασίσθη χάριν …εξημερώσεως του θηρίου που υποβλέπει τις Ελληνικές νήσους και χάριν του «ηπίου κλίματος» στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις που υιοθετούν και διάφοροι ακαδημαϊκοί. Όχι δια την τόνωση της Τουριστικής κινήσεως – πλεονάζουσα υπάρχει – αλλά διότι το ζήτησε ο Ερντογάν για εκτονώσει την λαϊκή πίεση στο εσωτερικό του νεοϊσλαμικού κράτους που λησμόνησε την κληρονομία του Κεμάλ «Ατατούρκ».

Πολλοί εκ των Τούρκων επισκεπτών παραβιάζουν την τοπική «βίζα» και ταξιδεύουν εις ολόκληρη την Ελλάδα κατά παράβασιν της Συνθήκη Σένγκεν αλλά η Κομμισίον… στρουθοκαμιλίζει!

Μεταξύ των επισκεπτών ασφαλώς αρκετοί πράκτορες της ΜΙΤ απ’αύτούς που φθάνουν στην Θράκη και στο διαβόητο «προξενείο» της Κομοτηνής. Άλλοι, ίσως δυνητικοί μετανάστες στην δυτική Ευρώπη της οποίας τα σύνορα είναι …«σουρωτήρι».

Από την κατάργηση της αντισυμβατικής 7ήμερης «βίζας» πρέπει ν’ αρχίσει ο εμποδισμός της παράνομης εισόδου ξένων στην χώρα μας. Μετά η αυστηρή φύλαξη των χερσαίων συνόρων, με την ολοκλήρωση του φράκτη στον Έβρο, ως υπόσχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στα θαλάσσια σύνορα με ενίσχυση και κάλυψη του Λιμενικού Σώματος όταν καταδιώκει τους «διακινητές» λαθρομεταναστών στα πελάγη.

Ο εκ των υστέρων εκτοπισμός εγκατεστημένων και φιλήσυχων μεταναστών είναι ανθρωπιστικώς δύσκολη υπόθεση. Η αφομοίωση εξ ίσου δυσχερής αλλά για τους γνωστούς ταραξίες χωρίς καμία αμφιβολία ο εκτοπισμός επιβάλλεται και για λόγους παραδειγματισμού. Η ευθύνη είναι της Αστυνομίας και όχι των κομμάτων που ψαρεύουν στα θολά νερά. Ο εξοστρακισμός των επικινδύνων ατόμων είναι παλαιά Ελληνική εφεύρεσις, για την εξασφάλιση σταθερότητος και κυριαρχίας των γηγενών. Ας μην λησμονείται.

Διαβάστε ακόμα