“Πράσινο Φως” για το Κοινό Πρότζεκτ Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου των TotalEnergies και APA στο Σουρινάμ

“Πράσινο Φως” για το Κοινό Πρότζεκτ Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου των TotalEnergies και APA στο Σουρινάμ
energia.gr
Τρι, 1 Οκτωβρίου 2024 - 16:39

Η γαλλική TotalEnergies και η αμερικανική APA Corp ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη, ότι έλαβαν την επενδυτική απόφαση για το πιο πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Σουρινάμ, το Block 58, το οποίο αναμένεται να εγκαινιάσει την υπεράκτια παραγωγή της χώρας

Η μικρή χώρα της Νότιας Αμερικής θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της γειτονικής Γουιάνας, όπου μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Exxon Mobil το 2019 άρχισε να παράγει πάνω από 11 δισεκατομμύρια βαρέλια ανακτήσιμων πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, μετατρέποντας τη χώρα σε πολύ σημαντικό παραγωγό.

Η Total ανακοίνωσε ότι η επενδυτική απόφαση για το έργο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ληφθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με στόχο να ξεκινήσει η παραγωγή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2028.

Το Reuters αποκάλυψε χθες, Δευτέρα, ότι δόθηκε η οικονομική έγκριση.

Μια πλωτή εγκατάσταση αποθήκευσης και εκφόρτωσης παραγωγής (FPSO) που κατασκευάζεται στην Ασία για το εν λόγω έργο αναμένεται να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες της εταιρείας, πρόσθεσε ο CEO της TotalEnergies, Patrick Pouyanne.

Η γαλλική πετρελαϊκή και η APA σχεδιάζουν να αναπτύξουν τα κοιτάσματα Sapakara και Krabdagu, που μετονομάζονται σε "Gran Morgu", με ανακτήσιμους πόρους που συνολικά υπολογίζονται σε πάνω από 700 εκατομμύρια βαρέλια. Η ανακοίνωση έγινε στο προεδρικό υπουργικό συμβούλιο του Σουρινάμ παρουσία του προέδρου Chan Santokhi, του Pouyanne και του διευθύνοντος συμβούλου της APA John Christmann.