Η RWE παρουσίασε το πρώτο πτερύγιο ανεμογεννήτριας μήκους 108 μέτρων που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Siemens Gamesa στο Hull, το οποίο θα αποτελέσει μέρος των 100 ανεμογεννητριών που θα εγκατασταθούν στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Sofia 1,4 GW στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κάθε μία από τις 100 ανεμογεννήτριες, ονομαστικής ισχύος 14 MW, θα είναι εξοπλισμένη με πτερύγια μήκους 108 μέτρων, τα οποία θα λειτουργούν στην καρδιά του υπεράκτιου αιολικού έργου Sofia.

 

Σύμφωνα με την RWE, πάνω από το 50% της επένδυσης στο έργο Sofia δαπανάται εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Siemens Energy θα κατασκευάσει, θα εγκαταστήσει και θα θέσει σε λειτουργία και τις 100 από τις τελευταίες τουρμπίνες SG 14-222 DD, με ύψος 252 μέτρα η κάθε μία και διάμετρο ρότορα 222 μέτρα.

«Στο υπεράκτιο εργοστάσιο πτερυγίων αιολικής ενέργειας στο Χαλ τροφοδοτούμε την ενεργειακή μετάβαση. Τώρα απασχολούμε πάνω από 1.300 άτομα στο εργοτάξιο, μετά την πρόσληψη περισσότερων από 600 νέων εργαζομένων τους τελευταίους 12 μήνες. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε βασικός προμηθευτής της RWE σε μια σειρά από έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής των πτερυγίων για τη Sofia. Είναι σπουδαίο να έχουμε αυτό το έργο σε εξέλιξη και να αποκαλύπτουμε το πρώτο πτερύγιο», δήλωσε ο Darren Davidson, Αντιπρόεδρος της Siemens Energy UK&I.

Η RWE επιβεβαίωσε επίσης ότι σε συνεργασία με τη Siemens Gamesa, θα αναπτύξει ανακυκλώσιμα πτερύγια σε 44 από τις 100 ανεμογεννήτριες - ρεκόρ 132 μεμονωμένων πτερυγίων. Αυτό ακολουθεί την εγκατάσταση ανακυκλώσιμων πτερυγίων στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kaskasi της RWE στα ανοικτά του γερμανικού νησιού Heligoland.