Η Hyundai ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της μικρό EV στην Ευρώπη. Το νέο Hyundai INSTER EV θα προκαλέσει τα χαμηλού κόστους EV στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι τιμές θα ξεκινούν από κάτω από 23.495 λίρες. Μετά τα αποκαλυπτήρια του INSTER EV (που λανσαρίστηκε ως Casper Electric στην Κορέα) τον Ιούνιο, η Hyundai 

δήλωσε ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης προσφέρει «κορυφαία αυτονομία στην κατηγορία» και προηγμένη νέα τεχνολογία.

Μπορείτε να δείτε αμέσως τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία της Hyundai, όπως το pixelated σχέδιο του μπροστινού προφυλακτήρα, παρόμοιο με τα μοντέλα της IONIQ. Η Hyundai συμπεριέλαβε επίσης τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας LED και τα φλας με γραφικά pixel για να ξεχωρίζει στην ηλεκτρική εποχή.

Η Hyundai ισχυρίζεται ότι το ηλεκτρικό INSTER, με αυτονομία οδήγησης έως και 229 μίλια, «επαναπροσδιορίζει τι είναι δυνατό από ένα μικρό αστικό EV».

Παρά το μικρό του μέγεθος, η Hyundai ισχυρίζεται ότι το compact SUV εξακολουθεί να διαθέτει άφθονο εσωτερικό χώρο. Βασισμένο στο βενζινοκίνητο Casper, που πωλείται στην Κορέα, η Hyundai τέντωσε το αμάξωμα και το μεταξόνιο του, καθιστώντας το «ιδανικό για οδήγηση στην πόλη».

Με μήκος 3.825 mm, πλάτος 1.610 mm και ύψος 1.575 mm, με μεταξόνιο 2.580 mm, το INSTER EV της Hyundai είναι ακόμη μικρότερο από τα Kia EV3, Volkswagen ID.3 και Volvo EX30.

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι οι τιμές του INSTER EV ξεκινούν από περίπου 23.495 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό ισχύει για την έκδοση 01. Ο εξοπλισμός 02 κοστίζει 26.745 λίρες και περιλαμβάνει μπροστινούς αισθητήρες στάθμευσης, προβολείς προβολής LED, τζάμι προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ράγες οροφής. Στο εσωτερικό, το μοντέλο 02 αποκτά φώτα πολλαπλών λειτουργιών LED στο τιμόνι, συρόμενο πίσω πάγκο και επίπεδα αναδιπλούμενα μπροστινά καθίσματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Hyundai και της Genesis UK Ashley Andrew, το INSTER EV δημιουργεί ήδη αίσθηση.

«Οι συνεργάτες μας λιανοπωλητές και οι πελάτες τους έχουν ήδη απολαύσει μια κρυφή προεπισκόπηση στο INSTER Roadshow και τα πρώτα σχόλια δείχνουν ότι ο συνδυασμός σχεδιασμού, εξοπλισμού και τιμής δημιουργεί ήδη ενθουσιασμό στις εκθέσεις», εξήγησε ο Andrew.

Η Hyundai ανακοίνωσε αυτό το καλοκαίρι ότι οι τιμές του INSTER EV θα ξεκινούν κάτω από 25.000 ευρώ. Δυστυχώς, η Hyundai δεν σχεδιάζει να λανσάρει το χαμηλού κόστους EV στις ΗΠΑ.

Η αδελφή εταιρεία της Hyundai, η Kia, θα λανσάρει στις ΗΠΑ το EV3, το οποίο αναμένεται να ξεκινά από περίπου 30.000 έως 35.000 δολάρια. Είναι προγραμματισμένο να φτάσει στις ΗΠΑ το επόμενο έτος.