Η General Motors Προσφέρει Νέες Οικιακές Επιλογές Αποθήκευσης Ενέργειας για Κατόχους EV

Η  General Motors Προσφέρει Νέες Οικιακές Επιλογές Αποθήκευσης Ενέργειας για Κατόχους EV
energia.gr
Πεμ, 10 Οκτωβρίου 2024 - 17:49

Η General Motors ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η θυγατρική της, GM Energy, προσφέρει στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων μια οικιακή αποθηκευτική επιλογή για αποθήκευση και μεταφορά ηλιακής ενέργειας, στο πλαίσιο του “πακέτου” που προσφέρει η εταιρεία σε πιθανούς ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι λανσάρει το GM Energy PowerBank, το οποίο διατίθεται σε παραλλαγές μπαταριών χωρητικότητας 10,6 και 17,7 κιλοβατωρών και επεκτείνει την πρόσβαση σε προϊόντα διαχείρισης ενέργειας και στις 50 πολιτείες της χώρας. Σύμφωνα με τη GM, το προϊόν σταθερής αποθήκευσης μπορεί να παρέχει ηλεκτρισμό σε ένα σπίτι κατά τη διάρκεια διακοπών ή να αντισταθμίσει τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις περιόδους αιχμής ζήτησης.

Ο Wade Sheffer, αντιπρόεδρος της GM Energy, δήλωσε ότι το νέο εργαλείο “δίνει στους πελάτες μας περισσότερο έλεγχο στη χρήση ενέργειας, συμβάλλοντας στον μετριασμό των επιπτώσεων των διακοπών ρεύματος, ενσωματώνοντας επιλογές ΑΠΕ και ξεκλειδώνοντας πρόσθετες αξίες”.

Η συσκευή επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αποθηκεύουν και να χρησιμοποιούν τη συλλεγόμενη ηλιακή ενέργεια και να παρέχουν ενέργεια χωρίς την παρουσία ηλεκτρικού. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να αποθηκεύσουν αρκετή ενέργεια για να εξυπηρετήσουν ένα μέσο σπίτι στις ΗΠΑ έως και 20 ώρες με δύο συσκευές PowerBank.

Η ανταγωνίστρια της GM, Tesla, έχει μια επιτυχημένη επιχείρηση αποθήκευσης ενέργειας που ονομάζεται Tesla Energy που περιλαμβάνει το οικιακό σύστημα εφεδρικής τροφοδοσίας Powerwall και το Megapack, που προορίζεται για μεγάλης κλίμακας εμπορικά έργα και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Η αποθήκευση και η παραγωγή ενέργειας αντιπροσώπευαν το 6% των εσόδων της Tesla το 2023, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters. Τον Ιούλιο, η Morgan Stanley αύξησε την αποτίμησή της για την θυγατρική της Tesla στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας.