Η ενεργειακή πολιτική της Βρετανίας έχει μετατραπεί σε μαραθώνιο, καθώς το Λονδίνο έχει δεσμευθεί για απανθρακοποίηση του ενεργειακού κλάδου μέχρι το 2030. Σε μία νέα προσπάθεια ενίσχυσης των επενδύσεων, η Ντάουνινγκ Στριτ θα προσφέρει πιο ελκυστικά κίνητρα στους επενδυτές που θα κατασκευάσουν έργα αποθήκευσης ΑΠΕ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Βρετανικό δημόσιο θα εξασφαλίζει ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους επενδυτές έργων αποθήκευσης ανανεώσιμης ενέργειας. Πέρα από τα δημοφιλή αιολικά και ηλιακά έργα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις υδροηλεκτρικές μονάδες. Οι μονάδες αυτές αντλούν νερό και το αποθηκεύουν μέχρι να χρειαστεί για την παραγωγή ενέργειας. Άλλες μέθοδοι αποθήκευσης περιλαμβάνουν τις κλασικές μπαταρίες και την αποθήκευση υγροποιοημένου ή συμπιεσμένου αέρα.

Με το ρολόι να μετράει αντίστροφα μέχρι τη διορία που έχουν θέσει οι Βρετανοί, η χώρα χρειάζεται μαζικές επενδύσεις για την ανάπτυξη ΑΠΕ και την αναβάθμιση των δικτύων. Ο Υπουργός Ενέργειας, Μάιλκ Σανκς δήλωσε πως η εγχώρια παραγωγή ΑΠΕ αποτελεί ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας. Η δήλωση αυτή είναι ιδιαίτερα επίκαιρη δεδομένων των διεθνών συγκυριών, όπου η γεωπολιτική αστάθεια προκαλεί σκαμπανεβάσματα στις αγορές ορυκτών καυσίμων.