5 Νοεμβρίου: Ημερίδα με Θέμα "Βιοαέριο και Βιομεθάνιο: Βασικοί Πυλώνες Κυκλικής Οικονομίας για την Πράσινη Μετάβαση"

5 Νοεμβρίου: Ημερίδα με Θέμα Βιοαέριο και Βιομεθάνιο: Βασικοί Πυλώνες Κυκλικής Οικονομίας για την Πράσινη Μετάβαση
energia.gr
Δευ, 21 Οκτωβρίου 2024 - 18:05

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου (HABIO) ανακοινώνει τη διοργάνωση της ημερίδας με τίτλο "Βιοαέριο και Βιομεθάνιο: Βασικοί Πυλώνες Κυκλικής Οικονομίας για την Πράσινη Μετάβαση", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2024, στις 15:00, στο Αμφιθέατρο της Deloitte, Φραγκοκλησιάς 3Α, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκης

Η ημερίδα στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου του βιοαερίου και του βιομεθανίου ως βασικών παραγόντων της πράσινης ενεργειακής μετάβασης, καθώς και στη συμβολή τους στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της Ευρώπης για ενεργειακή ασφάλεια και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το βιοαέριο αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για την κυκλική οικονομία, με πλεονεκτήματα που εκτείνονται πέρα από τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, συμβάλλοντας επίσης στην ενίσχυση της γεωργίας και της περιβαλλοντικής αειφορίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο βιομεθάνιο, ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και άμεσα διαθέσιμα ανανεώσιμα καύσιμα, και στην καθοριστική συμβολή του στην ενεργειακή μετάβαση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί η μελέτη βιωσιμότητας του κλάδου του Βιοαερίου στην Ελλάδα, η οποία εκπονήθηκε από την εταιρεία Deloitte για τον HABIO. Η μελέτη θα προσφέρει πολύτιμα δεδομένα και ανάλυση των τρεχουσών προοπτικών και προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ανοικτή για επαγγελματίες του χώρου, ερευνητές, φορείς χάραξης πολιτικής και κάθε ενδιαφερόμενο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την κυκλική οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του HABIO