Ο θάνατος του ιμάμη Φεδουλάχ Γκιουλέν (1941-2024) ιδρυτού «της ισχυροτέρας Ισλαμικής οργανώσεως παγκοσμίως», «προστατευόμενος υπό του θείου Σαμ», «Κατόχου ιδιωτικού στρατού στη Saylorsburg στην Πανσυλβένια», και διαθέτοντος «Κρυφή Ατζέντα… του Σουνητικού/Χανάφι Ισλάμ, με τις παρεχόμενες, αμφιλεγόμενες «Υπηρεσίες» (Hizmet) λχ. εναντίον των Αρμενίων, κατηγορείτο για τρομοκρατικές ενέργειες αλλά και εκθείαζετο, υπό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον.

Ήταν γνωστός πολέμιος των Κούρδων, ο Ιμάμης κι οπαδός του Παντουρκισμού» - σύμφωνα με το βιβλίο OPERATION GLADIO ου Paul Williams που αναφέρεται στην «Ιερά Συμμαχία μεταξύ Βατικανού, CIA και της Μαφίας».

Στην απληροφόρητη Ελλάδα ,ο Γκιουλέν θεωρείται  «ανθρωπιστής» και «αλτρουιστής» που ενεφανίσθη σε φωτογραφίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιραβίνο Ελιαχού Μπακσή- Ντορόν κι επεσκέφθη τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο ΙΙ στο Βατικανό, την δεκαετία του 1990.

Ο Γκιουλέν ίδρυσε 350 τζαμιά και 180 σχολεία σε 130 χώρες, είχε  δέκα εκατομμύρια οπαδούς μέσα στην Τουρκία, Αλβανία, ΗΠΑ κι αλλού, που τον ενίσχυαν με 5-20% του εισοδήματος τους ετησίως και διέθετε περιουσία 50 δισ.$, η οποία λέγεται ότι προήλθε από εμπόριο ναρκωτικών.

Στα χρόνια του1980 , ο Γκιουλέν συνηργάσθη με τους «Γκρίζους Λύκους» , σε συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ (ενόπλων ομάδων των Κούρδων  ανταρτών), που αγωνίζονται υπέρ της ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν. Μέχρι του αποτυχόντος κινήματος  της 15ης Ιουλίου 2016 , κατά του Τούρκου προέδρου Ταγήπ Ερντογάν , οι σχέσεις  με τον  Γκιουλέν - πρώην συνεργάτες –ήσαν στενές. Μετά χάλασαν. Ήδη, από το 2014 ο Ερντογάν ζητούσε την έκδοση του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία «να δικασθεί για την υπονόμευση της διοικήσεως του στρατού και της δικαιοσύνης» της γείτονος χώρας.

«Το 1979, ο θανών ιμάμης εξέδωσε διακήρυξη που διέταξε τους μουσουλμάνους να γίνουν ολοκαύτωμα και να συντρίψουν τις κεφαλές των Απίστων, ακόμη κι εάν αυτό απαγορεύεται στις Ηνωμένες Πολιτείες»

-Ε όχι και να θρηνήσουμε δια την απώλεια του… «Γκρίζοι λύκοι», άσπροι λύκοι, όλοι οι λύκοι μια γενιά.

Διαβάστε ακόμα