Σχετικά με την πιθανότητα παρέμβασης, η Axia θεωρεί ότι η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν επηρέασαν την κερδοφορία (έναντι αυτού που είχε αρχικά καθοδηγηθεί), ενώ, παράλληλα, τονίζει ότι ο ενεργειακός κλάδος παραμένει βασικός πυλώνας για την τοπική οικονομία, επομένως δεν θα ανέμενε κάποια κίνηση που να έχει αντίκτυπο στο πεδίο των επενδύσεων στον κλάδο.
Οι αναλυτές υπολογίζουν σε 2,59 δισ. ευρώ EBITDA το 2027 για τη ΔΕΗ (12,5% 2024-27 CAGR) υποβοηθούμενα από την επέκταση της παραγωγής ΑΠΕ, την αύξηση της κερδοφορίας στο σκέλος της διανομή και οφέλη από τη διακοπή της λιγνιτικής παραγωγής. Το 2024-27 EPS CAGR εκτιμάται σε 29,8% με το μέρισμα να αυξάνεται στο 1 ευρώ το 2027 έναντι 0,4 ευρώ το 2024.
«Στα τρέχοντας επίπεδα τιμών, η ΔΕΗ παραμένει μια από τις πιο ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις στο ΧΑ, προσελκύοντας τόσο τους επενδυτές ανάπτυξης όσο και αξίας. Στους αριθμούς μας η εταιρεία διαπραγματεύεται σε μη απαιτητικά επίπεδα ή 5x EV/EBITDA (για το 2027)», αναφέρει η Axia.
Όσον αφορά την τιμή-στόχο, η Axia την θέτει στα 22,60 ευρώ ή 81% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Σε αυτή την τιμή-στόχο, όπως σημειώνουν, η ΔΕΗ θα διαπραγματεύεται με 6,5x EV/EBITDA έναντι ομοτίμων ολοκληρωμένων εταιρειών κοινής ωφελείας στην ΕΕ με 6,8x EV/EBITDA.