Είχε καταγγελθεί τότε πως η σχετική «ανεπάρκεια» της έρευνας είχε διαπιστωθεί σε μία ημέρα, ενώ η δικογραφία ήταν πάνω από 20.000 σελίδες!
Κάτι εξίσου περίεργο συνέβη τις τελευταίες ημέρες. Η εισαγγελέας και το Δικαστικό Συμβούλιο συμφώνησαν για παραπομπή σε δίκη της διοίκησης του Ολυμπιακού για την εγκληματική πράξη εναντίον ενός αστυνομικού. Αυτό έγινε μέσα σε ελάχιστες ημέρες, στη βάση μιας ογκώδους δικογραφίας άνω των 30.000 σελίδων. Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες το ζήτημα στις λεπτομέρειες, εκεί περιλαμβάνεται πλήθος νομικών και άλλων επιχειρημάτων που κάνουν το ζήτημα περίπλοκο και σύνθετο. Πότε έγιναν η σχετική μελέτη και η ουσιαστική αξιολόγηση; Και βέβαια η σχετική απόφαση αγνοεί την άποψη του ανακριτή, ο οποίος κατανάλωσε κάποιους μήνες στη μελέτη της υπόθεσης και δεν διαπίστωσε ευθύνες για τα πρόσωπα αυτά.
Εκ των πραγμάτων τέτοιες διαδικασίες προβληματίζουν τον κόσμο και κάνουν τους ανθρώπους πολύ σκεπτικούς για αυτά που γίνονται γύρω μας. Η Δικαιοσύνη είναι το αποκούμπι των αδυνάτων. Εκεί που ο καθένας ελπίζει να βρει το δίκιο του απέναντι σε κάθε εμπόδιο που συναντά μπροστά του. Αλλά για να κρατούνται οι θεσμοί στο ύψος τους οφείλουν όχι μόνο να είναι, αλλά και να φαίνονται ισχυροί και πέραν επιρροών και επιβουλών. Κανένας δεν έχει τη διάθεση να βοηθήσει τους ισχυρούς όταν παραβιάζουν τους νόμους ή προκύπτουν αδικήματα σε βάρος τους. Αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να αποδεικνύεται και να συνάδει με την κοινή λογική. Και όχι να εκφράζει αντιπαλότητες κοινωνικές, πολιτικές ή οπαδικές.
Πέρα όμως από αυτά, που σίγουρα ενοχλούν όσους από εμάς είμαστε δεμένοι με τον ιστορικό σύλλογο του Πειραιά, παραμένει το ερώτημα της ταχύτητας με την οποία αποφασίστηκε η παραπομπή. Πότε πρόλαβαν όλοι οι παραπάνω δικαστικοί λειτουργοί να εντρυφήσουν στις λεπτομέρειες της δικογραφίας, να αξιολογήσουν το περιεχόμενό της και να καταλήξουν σε αδιαφιλονίκητα συμπεράσματα ώστε να πειστούν για τις ευθύνες όσων παραπέμπουν; Αφού η πολιτεία δεν έχει απαγορεύσει τη λειτουργία των οργανώσεων των φανατικών οπαδών, πως είναι δυνατόν να ευθύνονται για τις ενέργειές τους άτομα που συχνά βρίσκονται ακόμα και στο στόχαστρο των κινητοποιήσεών τους; Απαγορεύθηκε ποτέ η σύνδεση οπαδών με ομάδες ώστε να εξασφαλίζουν φτηνά εισιτήρια και χορηγίες; Οποτε έγιναν εγκληματικές πράξεις οπαδών άλλων ομάδων υπήρξε ποτέ δίωξη των διοικήσεων των δικών τους ΠΑΕ; Γιατί τώρα κάτι τέτοιο γίνεται με τον Ολυμπιακό; Για ιστορίες των φανατικών του ποδοσφαίρου που οδηγούνται σε ακρότητες, δίχως την παραμικρή ανάμειξη των διοικήσεων των συλλόγων, αποκαλυπτικές είναι οι ταινίες που προβάλλονται στο Netflix (λ.χ. «Ultras», «Football Factory», «Puerta7»).
Ετσι, δυστυχώς, καλλιεργούνται ερωτήματα για τους θεσμούς.
(από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ")