Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το αίτημα της εταιρείας Iberdrola Renovables SA για άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των υπολοίπων μετοχών της εταιρείας Ρόκας.
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το αίτημα της εταιρείας Iberdrola Renovables SA για άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των υπολοίπων μετοχών της εταιρείας Ρόκας.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικό αίτημα άσκησης δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των υπολοίπων μετοχών της εταιρείας Χ. Ρόκας που δεν κατείχε στις 17 Δεκεμβρίου 2008, ήτοι με τη λήξη της προαιρετικής δημόσιας πρότασης υπέβαλε η ισπανική εταιρεία με αντάλλαγμα ίσο με αυτό της δημόσιας πρότασης που κατατέθηκε την 1η Ιουλίου 2008 για την απόκτηση του συνόλου των κοινών και προνομιούχων μετοχών της εταιρείας, ήτοι 16 ευρώ ανά κοινή μετοχή και 11 ευρώ ανά προνομιούχο μετοχή σε μετρητά.

Η Iberdrola Renovables προτίθεται όπως αναφέρει να αναλάβει την καταβολή των ανερχόμενων σε 0,08% δικαιωμάτων εκκαθάρισης υπέρ της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε., τα οποία αφορούν στην καταχώρηση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μετοχών, τα οποία αλλιώς θα επιβάρυναν τους μετόχους της εταιρείας, αλλά δεν θα αναλάβει την καταβολή του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών 0,15% που υπολογίζεται επί της αξίας της συναλλαγής, που επιβαρύνει τις εξωχρηματιστηριακές μεταβιβάσεις μετοχών, οι οποίες αποκτήθηκαν από τους μετόχους της εταιρείας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008.

Υπενθυμίζεται ότι με τη λήξη της δημόσιας πρότασης η ξένη εταιρεία ανακοίνωσε ότι της είχε προσφερθεί και κατείχε ποσοστό 96,537 % του συνόλου των κοινών μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας Χ. Ρόκας Α.Ε. ή συνολικά 19.832.941 κοινές μετοχές και 3.138.127 προνομιούχες μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 97,159 % του συνόλου των προνομιούχων μετοχών της εταιρείας.

(Από την εφημερίδα Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 26/01/2009)