Ζημιές ύψους 20 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταγράψει στο σύνολο του έτους η Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με την Marfin Analysis. Η χρηματιστηριακή αποδίδει τις ζημιές στις "ισχυρές" απώλειες στην αξία των αποθεμάτων, εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης της τιμής του πετρελαίου, και σε λιγότερο ποσοστό στις συναλλαγματικές ζημιές που κατέγραψε εξαιτίας της υποχώρησης του δολαρίων.
Ζημιές ύψους 20 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταγράψει στο σύνολο του έτους η Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με την Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή αποδίδει τις ζημιές στις "ισχυρές" απώλειες στην αξία των αποθεμάτων, εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης της τιμής του πετρελαίου, και σε λιγότερο ποσοστό στις συναλλαγματικές ζημιές που κατέγραψε εξαιτίας της υποχώρησης του δολαρίων.

Η Marfin Analysis επισημαίνει ωστόσο ότι η ίδια επικεντρώνεται στις ταμειακές ροές, οι οποίες λογικά θα εμφανίσουν βελτίωση, εξαιτίας του χαμηλότερου κεφαλαίου κίνησης.

Ακόμη, σε επίπεδο καθαρών κερδών χωρίς να περιλαμβάνονται τα αποθέματα, η Ελληνικά Πετρέλαια εκτιμάται ότι θα καταγράψει κέρδη 210 εκατ. ευρώ (-9,5% σε σχέση με το 2007).

Τα EBITDA αναμένεται να υποχωρήσουν 89% στα 68 εκατ. ευρώ και τα EBITDA χωρίς τα αποθέματα, εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν άνοδο 8% στα 496 εκατ. ευρώ.

Η Ελληνικά Πετρέλαια ανακοινώνει τα αποτελέσματα στις 26 Φεβρουαρίου, μετά από το κλείσιμο της συνεδρίασης.