Στα 572 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις του Ομίλου Revoil το 2008, παρουσιάζοντας αύξηση 28,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω της διεθνούς αύξησης της τιμής του πετρελαίου και των συνολικών πωλούμενων ποσοτήτων καυσίμων του Ομίλου. Τα μεικτά κέρδη εμφάνισαν άνοδο 4% στα 20,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 5,83 εκατ. ευρώ έναντι 6,28 εκατ. ευρώ το 2007.
Στα 572 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις του Ομίλου Revoil το 2008, παρουσιάζοντας αύξηση 28,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω της διεθνούς αύξησης της τιμής του πετρελαίου και των συνολικών πωλούμενων ποσοτήτων καυσίμων του Ομίλου.

Τα μεικτά κέρδη εμφάνισαν άνοδο 4% στα 20,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 5,83 εκατ. ευρώ έναντι 6,28 εκατ. ευρώ το 2007. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 2,1 εκατ. ευρώ έναντι 2,7 εκατ. ευρώ το 2007 και τα μετά φόρων στα 1,46 εκατ. ευρώ έναντι 1,86 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή χρήση.

Όπως σημειώνει η Revoil στην ανακοίνωσή της, τα στοιχεία της μητρικής δεν διαφέρουν ιδιαίτερα καθώς η θυγατρική που ενοποιείται δεν εμφανίζει δραστηριότητα.

Η μείωση των λειτουργικών κερδών του Ομίλου οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 8,8% των λειτουργικών εξόδων, λόγω:
- της επίδρασης των πληθωριστικών πιέσεων και της αύξησης των πωλούμενων όγκων καυσίμων επί των μεταβλητών εξόδων (έξοδα φορτώσεων και διακίνησης, προμήθειες πωλήσεων κ.λ.π.),
- των αυξημένων εξόδων προβολής μέσω διαφημιστικών και προωθητικών δράσεων, ως συνέχεια της εγκεκριμένης πολιτικής μάρκετινγκ που στόχο έχει την ενδυνάμωση και εδραίωση του ονόματος Revoil,
- των αυξημένων διενεργηθεισών προβλέψεων επισφαλών απαιτήσεων ύψους ευρώ 478.0 χιλιάδων, αναγκαίων στο νέο δύσκολο περιβάλλον που λειτουργεί η πραγματική οικονομία μετά την χρηματοπιστωτική ύφεση,
- της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού, της επάνδρωσης του νέου στόλου βυτιοφόρων οχημάτων και της πληθωριστικής αύξησης των σταθερών δαπανών στο 2008.

Ο Όμιλος παρουσίασε, το 2008, αύξηση της τάξης του 10,4% στις πωλούμενες ποσότητες καυσίμων πρατηρίων (βενζίνες και πετρέλαιο κίνησης) σε σχέση με το 2007, αρκετά ψηλότερα από το σύνολο της αγοράς (+2,1%), ενώ με αύξηση 1,8% έκλεισαν οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης με το σύνολο της αγοράς να κλείνει με πτώση 8,7% σε σύγκριση με τη περσινή χρονιά.

Οι πωλήσεις των λιπαντικών του Ομίλου παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 20%.

«Το 2009 θα είναι χρονιά σημαντικών αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης στη πραγματική οικονομία με τις μικρές εταιρίες του κλάδου να αντιμετωπίζουν προβλήματα, τις εταιρείες με υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση και ρευστότητα να κερδίζουν μερίδια αγοράς και να εκμεταλλεύονται τυχόν ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν», επισημαίνει η Revoil στην ανακοίνωσή της.

To Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος ποσού 0,0375 ευρώ ανά μετοχή.