«Καλύτερες του αναμενόμενου» ήταν οι αποδόσεις της China Petrochemical Corp., της Νο1 διυλίστριας πετρελαίου στην Κίνα, στο πρώτο τρίμηνο, όπως επισημαίνει η εταιρεία σε χθεσινή ανακοίνωσή της. Παράλληλα, τονίζει ότι η ζήτηση για ορισμένα πετρελαιοειδή προϊόντα ανακάμπτει. Η Sinopec Group, όπως είναι γνωστή η θυγατρική εταιρεία της China Petroleum & Chemical Corp., είχε «σταθερή» άνοδο της κερδοφορίας τους πρώτους δύο μήνες του 2009 και αναμένει κέρδη για το πρώτο τρίμηνο
«Καλύτερες του αναμενόμενου» ήταν οι αποδόσεις της China Petrochemical Corp., της Νο1 διυλίστριας πετρελαίου στην Κίνα, στο πρώτο τρίμηνο, όπως επισημαίνει η εταιρεία σε χθεσινή ανακοίνωσή της. Παράλληλα, τονίζει ότι η ζήτηση για ορισμένα πετρελαιοειδή προϊόντα ανακάμπτει.

Η Sinopec Group, όπως είναι γνωστή η θυγατρική εταιρεία της China Petroleum & Chemical Corp., είχε «σταθερή» άνοδο της κερδοφορίας τους πρώτους δύο μήνες του 2009 και αναμένει κέρδη για το πρώτο τρίμηνο, αναφέρει η κινεζική εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομία της Κίνας ενδεχομένως να είναι η πρώτη που θα ανακάμψει από την παγκόσμια ύφεση – σύμφωνα με πολλούς αναλυτές – καθώς το οικονομικό «πακέτο» των τεσσάρων τρισ. γουάν (585 δισ. δολ.) έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται.

Η China Petroleum πιθανόν να ξεπεράσει τους στόχους της όσον αφορά στην παραγωγή αργού, τον όγκο διύλισης πετρελαίου και τις πωλήσεις καυσίμων, τονίζει στη χθεσινή ανακοίνωση ο πρόεδρος της μονάδας, Γουανγκ Τιανπού. Η εταιρεία παρήγαγε 6,8 εκατ. μετρικούς τόνους αργού και 1,3 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, όπως αποκάλυψε η μητρική της. Το ίδιο διάστημα, η China Petroleum διύλισε 26,62 εκατ. τόνους αργού.

Οι τιμές ορισμένων πετρελαιοειδών «ανέκαμψαν γρήγορα» από τον Φεβρουάριο και η ημερήσια ζήτηση καυσίμων στην Κίνα αυξήθηκε τον περασμένο μήνα, σε σχέση με τον Ιανουάριο, κατά 6,2% στους 480.400 τόνους, σύμφωνα με τη Sinopec. «Ο όγκος των πωλήσεων αναμένεται να έχει σταθερή ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση θα αυξηθεί», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.