Διατηρεί τη σύσταση buy/high risk και την τιμή στόχο των 25 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ η Citigroup, προσθέτοντας ότι περιμένει αναβαθμίσεις για τα κέρδη ανά μετοχή υψηλότερες του 30%. Ειδικότερα, τονίζει ότι μετά από τα στοιχεία του 2008 και τις εκτιμήσεις για το 2009, αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009-11 κατά περίπου 8%.
Διατηρεί τη σύσταση buy/high risk και την τιμή στόχο των 25 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ η Citigroup, προσθέτοντας ότι περιμένει αναβαθμίσεις για τα κέρδη ανά μετοχή υψηλότερες του 30%.
Ειδικότερα, τονίζει ότι μετά από τα στοιχεία του 2008 και τις εκτιμήσεις για το 2009, αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009-11 κατά περίπου 8%.

Εκτιμά ακόμη ότι δεδομένης της μέχρι στιγμής πορείας της Επιχείρησης από την έναρξη του έτους και τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, η ΔΕΗ αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει κέρδη ανά μετοχή το 2009 της τάξης των 4,09 ευρώ έναντι των εκτιμήσεων της Citi για 2,89 ευρώ και των συγκλινουσών για 2,2 ευρώ.

Εξάλλου, διαβλέπει κάποιους παράγοντες που θα μπορούσαν να ωθήσουν σε περαιτέρω άνοδο τα μελλοντικά κέρδη και αυτή τη στιγμή δεν περιλαμβάνονται στις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

Ειδικότερα, η εταιρική φορολόγηση αναμένεται να μειωθεί κατά 1% ετησίως, από το τωρινό 25% στο 20% στο 2014, ο χαμηλότερος πληθωρισμός και η επιβληθείσα δημοσιονομική πειθαρχία από την ΕΕ αναμένεται να οδηγήσει σε χαμηλότερες αυξήσεις μισθών για τους εργαζόμενους της Επιχείρησης.

Με Ρ/Ε 4,7, η Citi εκτιμά ότι η ΔΕΗ διαπραγματεύεται με αρκετά υψηλό discount.

Από την πλευρά της η HSBC αυξάνει την τιμή στόχο στα 18,5 από τα 17 ευρώ, και διατηρεί τη σύσταση overweight, τονίζοντας ότι το investment story συνεχίζει.

Περιμένει ότι η αναμενόμενη ανάκαμψη του 2009 θα αρχίσει να υλοποιείται, και μέχρι στιγμής έχει υπερβεί τις προσδοκίες, οδηγώντας σε αναβαθμίσεις εκτιμήσεις.

Η άνοδος της τιμής της μετοχής οδηγείται από το momentum των κερδών μέχρι στιγμής, προσθέτοντας ότι το μεγάλο discount αφήνει μεγάλα περιθώρια για επανεξέταση της σύστασης.

(www.axiaplus.gr, 03/04/2009)