Η μεγαλύτερη χαλυβουργία, ArcelorMittal, ανακοίνωσε σήμερα ζημίες άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2009, ενώ οι πωλήσεις της καταγράφουν πτώση 50% λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι βασικοί πελάτες της ArcelorMittal στον κλάδο της σιδηρουργίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας και στις κατασκευές συρρίκνωσαν τον κύκλο εργασιών της εταιρίας στα 15,12 δισ. δολάρια, από 29,81 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2008.
Η μεγαλύτερη χαλυβουργία, ArcelorMittal, ανακοίνωσε σήμερα ζημίες άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2009, ενώ οι πωλήσεις της καταγράφουν πτώση 50% λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι βασικοί πελάτες της ArcelorMittal στον κλάδο της σιδηρουργίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας και στις κατασκευές συρρίκνωσαν τον κύκλο εργασιών της εταιρίας στα 15,12 δισ. δολάρια, από 29,81 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο του 2008.

Οι καθαρές ζημίες τριμήνου ανήλθαν σε 1,1 δισ. δολάρια, ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό για το οποίο έκαναν λόγο οι σχετικές εκτιμήσεις αναλυτών. Η ArcelorMittal, της οποίας οι εργοστασιακές μονάδες λειτουργούν πλέον στο ήμισυ της παραγωγικής δυναμικότητάς τους, εκτιμά ότι αυτή η "προσωρινή" μείωση της παραγωγής αντιστοιχεί στο ποσοστό μείωσης της ζήτησης.

Από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, το εργατικό δυναμικό της παγκοσμίως μειώθηκε κατά 4.000 και ανέρχεται πλέον σε 312.000 εργαζομένους.

Το φθινόπωρο του 2008, η ArcelorMittal γνωστοποίησε σχέδιο εθελουσίας εξόδου, με αρχικό στόχο την κατάργηση 9.000 θέσεων εργασίας διοικητικού προσωπικού.

Ακολούθως, το σχέδιο επεκτάθηκε στο σύνολο των εργαζομένων του ομίλου, αλλά η ArcelorMittal δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα επικαιροποιημένο σχετικό στόχο. Στο δεύτερο τρίμηνο αναμένεται μέτρια ανάκαμψη στο δεύτερο τρίμηνο φέτος, με πιθανές ανόδους των τιμών σε ορισμένες αγορές και ορισμένα προϊόντα.