Κέρδη ρεκόρ σημείωσε η Petrochina Co., η εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον πλανήτη, για το β΄ τρίμηνο του έτους. Τα καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου σημείωσαν αύξηση 26% σε ετήσια βάση, ανερχόμενα σε 31,54 δισ. γουάν (4,62 δισ. δολάρια). Ενα χρόνο νωρίτερα, τα επαναδιατυπωμένα καθαρά κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 25,14 δισ. γουάν

Κέρδη ρεκόρ σημείωσε η Petrochina Co., η εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον πλανήτη, για το β΄ τρίμηνο του έτους. Τα καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου σημείωσαν αύξηση 26% σε ετήσια βάση, ανερχόμενα σε 31,54 δισ. γουάν (4,62 δισ. δολάρια). Ενα χρόνο νωρίτερα, τα επαναδιατυπωμένα καθαρά κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 25,14 δισ. γουάν ενώ οι εκτιμήσεις πέντε αναλυτών που συμμετείχαν σε σφυγμομέτρηση του Ρόιτερ για την κερδοφορία στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2009 έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη ύψους 30,1 δισ. γουάν.

Οπως μεταδίδει το Μπλούμπεργκ, η κινεζική εταιρία σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξαγορά περισσότερων διυλιστηρίων στο εξωτερικό μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Singapore Petroleum Co., σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Petrochina κ. Ζου Τζεπίνγκ.

Η αύξηση των τιμών των καυσίμων στην οποία προχώρησε το Πεκίνο σε συνδυασμό με την ώθηση στη ζήτηση λόγω της ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας οδήγησαν στα θετικά αποτελέσματα της Petrochina, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το περασμένο Μάιο, η Petrochina υποσκέλισε την αμερικανική Exxon Mobil και κατέστη η εταιρία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παγκοσμίως.