Ο ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ έπεσε την Δευτέρα κάτω από τις 1.000 μονάδες. Ανάμεσα στους χαμένους ανήκει η ισπανική Gamesa που κατασκευάζει ανεμογεννήτριες, η μετοχή της οποίας έχασε το 6,7% της αξίας της και κυμάνθηκε στα 13,85 ευρώ την Παρασκευή.

Ο ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ έπεσε την Δευτέρα κάτω από τις 1.000 μονάδες.

 

Ανάμεσα στους χαμένους ανήκει η ισπανική Gamesa που κατασκευάζει ανεμογεννήτριες, η μετοχή της οποίας έχασε το 6,7% της αξίας της και κυμάνθηκε στα 13,85 ευρώ την Παρασκευή. Η Iberdrola, η οποία κατέχει το 14% της εταιρείας επίσης έχασε 1,4%, ενώ η μετοχή της έπεσε στα 6,54 δολάρια, όπως αναφέρουν οι FT. Η Vestas Wind επίσης έπεσε κατά 6,3%, αφού η Merrill Lynch επανεκτίμησε τα κέρδη της ανά μετοχή για το 2010 κατά 25 σεντς μειωμένα.

 

Η Merrill Lynch ανακοίνωσε πως η ζήτηση για τις ανεμογεννήτριες ήταν περιορισμένη παρά την κυβερνητική υποστήριξη και πρόσθεσε ότι ενώ οι παραγγελίες αναμένεται να αυξηθούν, αρκετές εταιρείες ΑΠΕ πλήττονται από τα μικρότερα περιθώρια.