Η BHP Billiton Ltd, η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο, δήλωσε ότι η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ, στον απόηχο των πιο θετικών οικονομικών ειδήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, που έχει ως έδρα της τη Μελβούρνη, η παραγωγή σιδηρομεταλλευμάτων ανήλθε σε 30,1 εκατομμύρια τόνους το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 29,8 εκατομμύρια τόνους κατά την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.
Η BHP Billiton Ltd, η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο, δήλωσε ότι η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ, στον απόηχο των πιο θετικών οικονομικών ειδήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, που έχει ως έδρα της τη Μελβούρνη, η παραγωγή σιδηρομεταλλευμάτων ανήλθε σε 30,1 εκατομμύρια τόνους το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 29,8 εκατομμύρια τόνους κατά την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.
Η BHP αποδίδει μέρος των θετικών αποτελεσμάτων και στην ανάπτυξη της Κίνας καθώς η ζήτηση για πρώτες ύλες εκτοξεύτηκε.

Η κινεζική οικονομική ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι ισχυρή και συνεχίζουμε να κοιτάμε τις κινέζικες εισαγωγές οι οποίες αντανακλούν την πραγματική ζήτηση για το υπόλοιπο του 2009, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ωστόσο η ΒΗΠ επιβεβαίωσε  ότι η παραγωγή του ορυχείου χαλκού Olympic Dam στην Αυστραλία θα βρίσκεται στο 25% για το επόμενο εξάμηνο λόγω βλάβης σε αεραγωγό.Η εξέλιξη αυτή βοήθησε την τιμή του χαλκού να κινηθεί ανοδικά, στο υψηλό έτους των 6.570 δολαρίων ανά τόνο. Η υπολειτουργία του φράγματος Olympic Dam θα πλήξει και την παραγωγή ουρανίου, καθώς η περιοχή αυτή της Αυστραλίας διαθέτει τα μεγαλύτερα γνωστά αποθέματα ουρανίου στον κόσμο.

Οι αναλυτές ωστόσο εξέφρασαν απογοήτευση για την κάμψη κατά 8% στην παραγωγή χαλκού που σημείωσε η εταιρεία στο τρίμηνο.

Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους σε 25 χώρες, με περισσότερες από 100 περιοχές εκμετάλλευσης άνθρακα, σιδηρομεταλλεύματος, χαλκού, πλατίνας, ουρανίου, αργύρου και διαμαντιών.