Διακόσια εκατομμύρια ευρώ χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε Χώρες της Αφρικής Καραϊβικής και Ειρηνικού (ΑΚΕ), από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΤΑ), προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών κάλυψης των αναγκών σε ενέργεια, ιδιαίτερα των πολύ φτωχών πολιτών
Διακόσια εκατομμύρια ευρώ χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε Χώρες της Αφρικής Καραϊβικής και Ειρηνικού (ΑΚΕ), από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΤΑ), προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών κάλυψης των αναγκών σε ενέργεια, ιδιαίτερα των πολύ φτωχών πολιτών.

Στα έργα που θα υλοποιηθούν με τα κοινοτικά κονδύλια, περιλαμβάνονται και έργα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, εξέλιξη που συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση του βαθμού αυτάρκειας, όσο και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σημειώνεται, πώς  τα κονδύλια που διαθέτει το ΕΤΑ, προέρχονται από συνεισφορές της Ελλάδας και των άλλων κρατών μελών της ΕΕ, και στα έργα που υλοποιούνται με αυτά στις διάφορες χώρες, μετέχουν επιχειρήσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, από τις χώρες της Ευρωπαϊκές Ένωσης. Η ελληνική παρουσία στις δράσεις αυτές είναι ακόμη περιορισμένη, έως ελάχιστη.