Πτώση κατά 2,3% σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2009 έναντι του Νοεμβρίου στην Βουλγαρία, γεγονός που ισοδυναμεί με επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην γειτονική χώρα. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, τον Δεκέμβριο του 2009, ο επιμέρους δείκτης στον τομέα της βιομηχανίας εμφάνισε μείωση κατά 1,3% σε σχέση με το Νοέμβριο και οι επιχειρηματίες του κλάδου εμφανίζονται απαισιόδοξοι για τις εξελίξεις το επόμενο εξάμηνο
Πτώση κατά 2,3% σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2009 έναντι του Νοεμβρίου στην Βουλγαρία, γεγονός που ισοδυναμεί με επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, τον Δεκέμβριο του 2009, ο επιμέρους δείκτης στον τομέα της βιομηχανίας εμφάνισε μείωση κατά 1,3% σε σχέση με το Νοέμβριο και οι επιχειρηματίες του κλάδου εμφανίζονται απαισιόδοξοι για τις εξελίξεις το επόμενο εξάμηνο. Εξάλλου, το 55% των επιχειρηματιών δήλωσε πως η ανάπτυξη του τομέα συναντά εμπόδια από την ασταθή οικονομική κατάσταση τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και σε αυτές του εξωτερικού.

Ο επιμέρους δείκτης στον τομέα των κατασκευών παρέμεινε, τον Δεκέμβριο του 2009, στο ίδιο επίπεδο με τον περασμένο μήνα, αν και οι προσδοκίες των επιχειρηματιών του τομέα είναι απαισιόδοξες για το επόμενο τρίμηνο, μιας και οι περισσότερες εταιρίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και είναι υποχρεωμένες να περιορίσουν τις δραστηριότητες τους.

Όσον αφορά το λιανικό εμπόριο, τον Δεκέμβριο του 2009, ο επιμέρους δείκτης μειώθηκε κατά 3,2%, σε σχέση με το Νοέμβριο, ενώ συνολικά το τελευταίο τρίμηνο του έτους ο όγκος των πωλήσεων συρρικνώθηκε και η προοπτική για ανάκαμψη, το πρώτο τρίμηνο του 2010, παραμένει αβέβαιη.

Τέλος, ο τομέας των υπηρεσιών σημείωσε πτώση 5,5% τον Δεκέμβριο του 2009, έναντι του προηγουμένου μήνα.