Δύο συμφωνίες ύψους 91 εκατ. ευρώ που αποσκοπούν στην κατασκευή γραμμής διασύνδεσης 400 KVανάμεσα στο Κόσσοβο και την Αλβανία, καθώς και στην δημιουργία υποδομών για την βελτίωση του υφισταμένου δικτύου ηλεκτροδότησης, συνήψαν η κυβέρνηση της Αλβανίας και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW
Δύο συμφωνίες ύψους 91 εκατ. ευρώ που αποσκοπούν στην κατασκευή γραμμής διασύνδεσης 400 KVανάμεσα στο Κόσσοβο και την Αλβανία, καθώς και στην δημιουργία υποδομών για την βελτίωση του υφισταμένου δικτύου ηλεκτροδότησης, συνήψαν η κυβέρνηση της Αλβανίας και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.

Με την γραμμή διασύνδεσης Αλβανίας-Κοσσόβου, σε συνδυασμό με τα συγχρηματοδοτούμενα έργα από την γερμανική κυβέρνηση στην Αλβανία, δρομολογείται η βελτίωση της ενεργειακής προμήθειας της γειτονικής χώρας. Παράλληλα, στα πλαίσια του έργου της βελτίωσης του υφισταμένου δικτύου ηλεκτροδότησης, αναμένεται η κατασκευή μίας περιφερειακής γραμμής διασύνδεσης  κυρίως στην Νότιο Αλβανία.

Σημειώνεται ότι η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW συμμετέχει σε δραστηριότητες του ενεργειακού τομέα στην Αλβανία αξίας άνω των 180 εκατ. ευρώ, στα πλαίσια της γερμανοαλβανικής συνεργασίας, η οποία χρονολογείται από το 1998. Έκτοτε, η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζεται ότι έχει παράσχει οικονομική βοήθεια στην Αλβανία η οποία υπερβαίνει σε αξία τα 850 εκατ. ευρώ.