Η Βουλγαρία σκοπεύει να κατασκευάσει ένα νέο αντιδραστήρα, ισχύος 1.000MW στον σταθμό του Κοζλοντούι, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ήδη αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες. Ο νέος αντιδραστήρας πρόκειται να αντικαταστήσει τις τέσσερις μικρότερες μονάδες των 440MW οι οποίες απενεργοποιήθηκαν πλέον μετά την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.

Η Βουλγαρία σκοπεύει να κατασκευάσει ένα νέο αντιδραστήρα, ισχύος 1.000 MW στον σταθμό του Κοζλοντούι, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ήδη αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες. Ο νέος αντιδραστήρας πρόκειται να αντικαταστήσει τις τέσσερις μικρότερες μονάδες των 440 MW οι οποίες απενεργοποιήθηκαν πλέον μετά την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.

Η κυβέρνηση της χώρας, σε συνεργασία με ειδικούς του σχετικού κλάδου έχουν ως σκοπό την κατασκευή του αντιδραστήρα αυτού. Ο πρωθυπουργός Μποίκο Μπορίσωφ δήλωσε με έμφαση ότι προχωρά ο σχεδιασμός του, ενώ ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Τράικο Τράικωφ, τόνισε ότι η απαραίτητη υποδομή είναι διαθέσιμη, μαζί με τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό, μετά το κλείσιμο των τεσσάρων προηγούμενων μονάδων.

Προς το παρόν, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας, η οποία προχωρά σε μια προκαταρκτική μελέτη ώστε να αναλύσει την κατάσταση στον σταθμό.