Η Gazprom, JSC προχώρησε στη σύσταση νέου Τμήματος Διαχείρισης Έργου, με σκοπό την επίβλεψη των διαδικασιών σχεδιασμού και κατασκευής του αγωγού South Stream, που περιλαμβάνουν:- βελτίωση των εγκαταστάσεων μεταφοράς Ρωσικού αερίου που απαιτούνται για την εγγύηση παραδόσεων αερίου από το United Gas Supply System, μέσω του αγωγού South Stream,- κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού,- αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών μεταφοράς αερίου και κατασκευή νέων εγκαταστάσεων διαμετακόμισης αερίου σε χώρες που συμμετέχουν στο έργο του South Stream
Η Gazprom, JSC προχώρησε στη σύσταση νέου Τμήματος Διαχείρισης Έργου, με σκοπό την επίβλεψη των διαδικασιών σχεδιασμού και κατασκευής του αγωγού South Stream, που περιλαμβάνουν:- βελτίωση των εγκαταστάσεων μεταφοράς Ρωσικού αερίου που απαιτούνται για την εγγύηση παραδόσεων αερίου από το United Gas Supply System, μέσω του αγωγού South Stream,- κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού,- αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών μεταφοράς αερίου και κατασκευή νέων εγκαταστάσεων διαμετακόμισης αερίου σε χώρες που συμμετέχουν στο έργο του South Stream.

Όσον αφορά σε θέματα διοικητικής οργάνωσης, το Τμήμα θα αναφέρεται απευθείας στον Επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom. Διευθυντής Τμήματος έχει οριστεί ο κ. Leonid Chugunov. «Το μέγεθος του South Stream, η ιδιαίτερη σημασία του για την ενίσχυση της αξιοπιστίας των προμηθειών αερίου στην Ευρώπη, ο μεγάλος αριθμός των ξένων συνεργατών – όλοι αυτοί οι παράγοντες προϋποθέτουν την εδραίωση των προσπαθειών της Gazprom για την υλοποίηση, ενός εκ των πιο σημαντικών έργων της, το συντομότερο δυνατόν. Είμαι σίγουρος ότι η εκτεταμένη εμπειρία του Leonid Chugunov σε λειτουργικά θέματα και η φήμη του θα συντελέσουν στη βέλτιστη και πιο αποτελεσματική δομή διαχείρισης του έργου» δήλωσε ο Alexey Miller,Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής της Gazprom.    

Ποιος είναι ο Διευθυντής του Τμήματος Διαχείρισης Έργου  για τον South Stream:

Ο Leonid Semyonovich Chugunov  γεννήθηκε στο Grozny το 1956. Αποφοίτησε από το Grozny Oil Institute και κατέχει τίτλο PhD στη Μηχανική. Έχει εργαστεί στην βιομηχανία φυσικού αερίου περισσότερα από 30 χρόνια και η επαγγελματική του πορεία είναι περισσότερο συνδεδεμένη με τη Nadymgazprom όπου εργάστηκε στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου πριν αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή (1993-1998).

Στο διάστημα, 1998-2009 υπήρξε CEOτης εταιρείας Yamalgazinvest, CJSC.Είναι μέλος της Ακαδημία Επιστημών Τεχνολογίας, έχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο RF (1998) και το Κυβερνητικό Βραβείο RF επιστήμης & τεχνολογίας (2002), ενώ έχει βραβευτεί από το Τάγμα Αριστείας της Τιμής. 

Με σκοπό τη διαφοροποίηση των οδών εξαγωγής προμηθειών φυσικού αερίου, η Gazprom προωθεί την κατασκευή του αγωγού αερίου που θα διέρχεται την υποθαλάσσια περιοχή της Μαύρης Θάλασσας προς τις χώρες της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης, δηλαδή το έργο South Stream.

Το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού αναμένεται να διέλθει τον βυθό της Μαύρης Θάλασσας, από το εργοστάσιο συμπιεστών Beregovaya, στην ακτογραμμή της Ρωσίας, έως την ακτογραμμή της Βουλγαρίας. Το συνολικό του μήκος θα ανέρχεται σε 900χλμ. σε μέγιστο βάθος άνω των 2χλμ.Η ετήσια χωρητικότητα του υποθαλάσσιου τμήματος του South Stream θα είναι άνω των 63 δισ. κυβικών μέτρων.

Διακρατικές συμφωνίες έχουν υπογραφεί με τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα, και τη Σλοβενία προκειμένου να συντελέσουν στην ανάπτυξη του χερσαίου τμήματος του έργου. Παρόμοια συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί με την Αυστρία σύντομα, ενώ και η Ιταλία θεωρείται ως αγορά-στόχος για το έργο του South Stream.