Δάνειο 11 εκατ. ευρώ από την Παρευξείνια για τη Χρηματοδότηση Αιολικού Πάρκου στη Βουλγαρία

Δάνειο 11 εκατ. ευρώ από την Παρευξείνια για τη Χρηματοδότηση Αιολικού Πάρκου στη Βουλγαρία
energia.gr
Τρι, 19 Ιανουαρίου 2010 - 08:55
Δάνειο ύψους 11 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή και λειτουργία αιολικού πάρκου, ισχύος 60 MW, στην περιοχή Σουβόροβο της βορειοανατολικής Βουλγαρίας, θα χορηγήσει στην εταιρεία Eolica Bulgaria EAD η διακρατική Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου («Παρευξείνια»), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας τις χρηματοδοτήσεις έργων «πράσινης» ενέργειας
Δάνειο ύψους 11 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή και λειτουργία αιολικού πάρκου, ισχύος 60 MW, στην περιοχή Σουβόροβο της βορειοανατολικής Βουλγαρίας, θα χορηγήσει στην εταιρεία Eolica Bulgaria EAD η διακρατική Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου («Παρευξείνια»), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας τις χρηματοδοτήσεις έργων «πράσινης» ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, το έργο – προϋπολογισμού 103 εκατ. ευρώ – έχει επίσης τη χορηγική στήριξη της Grupo Impresarial Enhol SL. Το αιολικό πάρκο αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2010.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται κατά κύριο λόγο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Παρευξείνια και δευτερευόντως από εμπορικές τράπεζες.