Σε διάψευση των φημών περί παύσης της λειτουργίας του πετρελαϊκού διυλιστηρίου στο Σίσακ προέβη η διοίκηση της πετρελαϊκής εταιρείας ΙΝΑ (σ.σ. η κροατική κυβέρνηση κατέχει μερίδιο 44% και η ουγγρική MOL μερίδιο 47% στην εταιρεία), υπογραμμίζοντας πως θα συνεχίσει την υλοποίηση των προγραμματισμένων επενδύσεών της για τον εκσυγχρονισμό του
Σε διάψευση των φημών περί παύσης της λειτουργίας του πετρελαϊκού διυλιστηρίου στο Σίσακ προέβη η διοίκηση της πετρελαϊκής εταιρείας ΙΝΑ (σ.σ. η κροατική κυβέρνηση κατέχει μερίδιο 44% και η ουγγρική MOL μερίδιο 47% στην εταιρεία), υπογραμμίζοντας πως θα συνεχίσει την υλοποίηση των προγραμματισμένων επενδύσεών της για τον εκσυγχρονισμό του.

Η διοίκηση της ΙΝΑ προέβη σε αυτή την κίνηση, καθώς οι φήμες για κλείσιμο του διυλιστηρίου ενισχύθηκαν, έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αυτό το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την εταιρία και τις αστυνομικές αρχές, το σύστημα πυροπροστασίας του διυλιστηρίου δεν λειτούργησε, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά και να ακολουθήσουν εκρήξεις. Δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας έθεσαν σε έλεγχο την πυρκαγιά και την κατέσβησαν. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων της εταιρείας εξετάζει τα αίτια, που οδήγησαν σε δυσλειτουργία του συστήματος πυροπροστασίας, προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που εγγυώνται την ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου.