Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου στην Αυστραλία το 2009, ενώ αναμένεται να συνεχίσει να υποχωρεί καθώς γηράσκουν τα κοιτάσματα, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Energy Quest. Ειδικότερα, η παραγωγή πετρελαίου στη χώρα μειώθηκε πέρυσι κατά 17% στα 100 εκατ. βαρέλια, αντικατοπτρίζοντας την «ωριμότητα» βασικών κοιτασμάτων και τις διακοπές που σχετίζονται με εργασίες συντήρησης, αναφέρει η εταιρεία σε πρόσφατη έκθεσή της
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου στην Αυστραλία το 2009, ενώ αναμένεται να συνεχίσει να υποχωρεί καθώς γηράσκουν τα κοιτάσματα, σύμφωνα με την εταιρεία  συμβούλων Energy Quest.

Ειδικότερα, η παραγωγή πετρελαίου στη χώρα μειώθηκε πέρυσι κατά 17% στα 100 εκατ. βαρέλια, αντικατοπτρίζοντας την «ωριμότητα» βασικών κοιτασμάτων και τις διακοπές που σχετίζονται με εργασίες συντήρησης, αναφέρει η εταιρεία σε πρόσφατη έκθεσή της. Η παραγωγή φυσικού αερίου ενισχύθηκε κατά 10% χάρη στις εξαγωγές φυσικού αερίου από το πρότζεκτ North West Shelf στη δυτική Αυστραλία.

Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Φυσικών Πόρων και Ενέργειας, η Αυστραλία θα καταστεί όλο και πιο εξαρτημένη από τις εισαγωγές μεταφορικών καυσίμων αν δεν υπάρξουν σημαντικές ανακαλύψεις πετρελαίου ή δεν αναπτυχθούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Η EnergyQuestαναφέρει από την πλευρά της ότι οι εισαγωγές πετρελαίου θα αναλογούν μέχρι το 2030 στο 75% της κατανάλωσης στην Αυστραλία από 40% που είναι σήμερα.