Ο διευθυντής της CIA, Λέων Πανέτα, επισκέφτηκε χθες τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μποΐκο Μπορίσωφ, στη Σόφια. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετανώφ και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέιμς Ουόρλικ. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι διμερείς προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών στη χώρα

Ο διευθυντής της CIA, Λέων Πανέτα, επισκέφτηκε χθες τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μποΐκο Μπορίσωφ, στη Σόφια. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών, Τσβετάν Τσβετανώφ και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέιμς Ουόρλικ. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι διμερείς προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών στη χώρα, ενώ ο κ. Πανέτα τόνισε πως η υπηρεσία του θα κάνει ότι μπορεί για να συνεχιστεί η συνεργασία με τη Βουλγαρία.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για έναν αριθμό ζητημάτων και να επιβεβαιώσουμε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία μας», πρόσθεσε. Από την πλευρά του, ο κ. Μπορίσωφ ευχαρίστησε τους Αμερικανούς για την βοήθειά τους στην καταπολέμηση του εγκλήματος και της διαφθοράς.

Η επίσκεψη πάντως ενός τόσο υψηλόβαθμου στελέχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών γεννά ερωτήματα για τη σχέση με την βουλγαρική κυβέρνηση και για την πιθανή εμπλοκή της υπηρεσίας σε διεθνή ζητήματα που αγγίζουν και τον χώρο της ενέργειας.