Σε «τελικές διαπραγματεύσεις» με την Tullow Oil για την από κοινού ανάπτυξη τριών κοιτασμάτων πετρελαίου στη λεκάνη της λίμνης Άλμπερτ, στην Ουγκάντα, βρίσκεται η Cnooc. Εκπρόσωπός της ανέφερε στο Bloomberg ότι η κινεζική εταιρεία είναι «ευτυχισμένη» με την απόφαση της κυβέρνησης της Ουγκάντα να εγκρίνει την εξαγορά στοιχείων ενεργητικού της HeritageOil από την Tullow
Σε «τελικές διαπραγματεύσεις» με την Tullow Oil για την από κοινού ανάπτυξη τριών κοιτασμάτων πετρελαίου στη λεκάνη της λίμνης Άλμπερτ, στην Ουγκάντα, βρίσκεται η Cnooc.

Εκπρόσωπός της ανέφερε στο Bloomberg ότι η κινεζική εταιρεία είναι «ευτυχισμένη» με την απόφαση της κυβέρνησης της Ουγκάντα να εγκρίνει την εξαγορά στοιχείων ενεργητικού της Heritage Oil από την Tullow.

Η τελευταία – η οποία διαθέτει τις περισσότερες άδειες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στην Αφρική μεταξύ των βρετανικών εταιρειών – είχε συμφωνήσει νωρίτερα φέτος να εξαγοράσει τη συμμετοχή της Heritage σε δύο κοιτάσματα της Ουγκάντα. Αρχικά, η βρετανική εταιρεία ανέμενε πως η πώληση θα εγκρινόταν το πρώτο τρίμηνο. Η έγκρισή της, η οποία καθυστέρησε λόγω φορολογικών θεμάτων, ανοίγει το δρόμο για τη συμμετοχή των Cnooc και Total στην ανάπτυξη των μπλοκ 1, 2 και 3Α στη λίμνη Άλμπερτ. Το κόστος ανάπτυξης των εν λόγω κοιτασμάτων υπολογίζεται στα 5 δισ. δολάρια.

Στόχος της Cnooc είναι να αυξήσει την παραγωγή της φέτος έως 27%, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στη Νο2 καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, η κινεζική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμό 10,1% το 2010.