Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνεται, σε ποσότητες, η ζήτηση καλωδίων για φωτοβολταϊκά πάρκα στην ελληνική αγορά, η οποία «άνοιξε» στα τέλη του 2007 και, έκτοτε, αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.
Αντίθετα, το επίπεδο των τιμών διεθνώς και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα είναι πτωτικό.
Συγκεκριμένα, στα τέλη του 2007 το κόστος της επένδυσης χωρίς το οικόπεδο ανερχόταν σε 5 ευρώ/W, ενώ σήμερα έχει φτάσει στο επίπεδο των 2,5-3,5 ευρώ/W, ανάλογα με το μέγεθος του έργου και την ποιότητα των υλικών, με τις τιμές των καλωδίων για Φ/Β να είναι και αυτές πτωτικές, παρ' όλο που η τιμή του χαλκού έχει αυξηθεί φέτος σε σχέση με πέρυσι.
Τα ανωτέρω τονίζει, μιλώντας στην «Ν», η κα Ελένη Δημουλά, στέλεχος της Δημουλάς Ειδικά Καλώδια Α.Ε., μιας εκ των σημαντικών εμπορικών επιχειρήσεων στον τομέα των ειδικών καλωδίων, η οποία τελευταία αναπτύσσει με ταχείς ρυθμούς και τον εξειδικευμένο τομέα των καλωδίων για Φ/Β πάρκα.
Οπως λέει η κα Δημουλά, «η ζήτηση αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι οι πωλήσεις της εταιρείας σε ποσότητες τετραπλασιάστηκαν το 2009 σε σχέση με το 2008, ενώ η αύξηση το 2010 σε σχέση με το 2009 ανέρχεται μέχρι τώρα σε ποσοστό 1.000%».
Ωστόσο, με βάση τον ισολογισμό του 2009, οι πωλήσεις της Δημουλάς Α.Ε., από 30,5 εκατ. ευρώ το 2008, μειώθηκαν στα 20,028 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων από 3,877 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν στα 0,701 εκατ. ευρώ το 2009, ως αποτέλεσμα της πτώσης των τιμών.