Τον τερματισμό της διαρροής πετρελαίου πέτυχε η BP, για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με δήλωση του Κεντ Γουέλς, αντιπροέδρου της εταιρείας. Ο Γουέλς, αρμόδιος για θέματα εκμετάλλευσης και παραγωγής, τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι το νέο κάλυμμα που τοποθετήθηκε στην πετρελαιοπηγή σταμάτησε εντελώς τη διαρροή κατά τη διάρκεια της κρίσιμης δοκιμής κατά την οποία οι μηχανικοί έκλεισαν όλες τις βαλβίδες για να ελέγξουν την πίεση
Τον τερματισμό της διαρροής πετρελαίου πέτυχε η BP, για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με δήλωση του  Κεντ Γουέλς, αντιπροέδρου της εταιρείας.

Ο Γουέλς, αρμόδιος για θέματα εκμετάλλευσης και παραγωγής, τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι το νέο κάλυμμα που τοποθετήθηκε στην πετρελαιοπηγή σταμάτησε εντελώς τη διαρροή κατά τη διάρκεια της κρίσιμης δοκιμής κατά την οποία οι μηχανικοί έκλεισαν όλες τις βαλβίδες για να ελέγξουν την πίεση.

Οι ειδικοί ελπίζουν ότι η πίεση θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς εάν παραμείνει χαμηλή, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή σε κάποιο άλλο σημείο. Η δοκιμή υπολογίζεται να διαρκέσει έως και 48 ώρες.