Μία τεχνική επεξεργασίας χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου, που θα της επιτρέψει να καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες για αιώνες, ανακοίνωσε πως τελειοποίησε η Κίνα. Η τεχνική, που τελειοποιήθηκε από τη δημόσια επιχείρηση China National Nuclear Corp, επιτρέπει την επαναχρησιμοποίση χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες

Μία τεχνική επεξεργασίας χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου, που θα της επιτρέψει να καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες για αιώνες, ανακοίνωσε πως τελειοποίησε η Κίνα.

Η τεχνική, που τελειοποιήθηκε από τη δημόσια επιχείρηση China National Nuclear Corp, επιτρέπει την επαναχρησιμοποίση χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

«Τα κινεζικά αποθέματα ουρανίου δεν αρκούν παρά για 50 με 70 χρόνια», όμως χάρη σε αυτή την ανακάλυψη «ο χρόνος αυτός γίνεται 3.000 χρόνια», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η επεξεργασία χρησιμοποιημένου καυσίμου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την Κίνα να μειώσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα, που αυτή τη στιγμή καλύπτει περίπου το 70% των αναγκών της χώρας σε ενέργεια, και να της προσφέρει ενεργειακή ασφάλεια.

Η Κίνα, που έχει 13 πυρηνικούς αντιδραστήρες, έχει αυξήσει τις επενδύσεις της στον πυρηνικό τομέα και επιθυμεί να αποκτήσει δυνατότητα παραγωγής 70 με 80 γιγαβάτ έως το 2020, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα.

Η Κίνα παράγει αυτή τη στιγμή περίπου 750 τόνους ουρανίου το χρόνο, όμως έως το 2020, καθώς θα αυξάνεται η πυρηνική ισχύς της χώρας, η ετήσια ζήτηση μπορεί να φτάσει τους 20.000 τόνους, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily.