Αυξανόμενη ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα για το 2010 αντανακλά η αύξηση των ναυλώσεων δεξαμενόπλοιων τύπου Very Large Crude Carrier στη spot αγορά, διαπιστώνει ο διεθνής οίκος αναλύσεων Poten & Partners , μετά από ανάλογη έρευνα. Αντίθετα, η πτώση που εμφανίζεται στις ναυλώσεις πλοίων τύπου aframax και panama παρουσιάζει πτώση ζήτησης στις αγορές του Ατλαντικού Ωκεανού.

Αυξανόμενη ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα για το 2010 αντανακλά η αύξηση των ναυλώσεων δεξαμενόπλοιων τύπου  Very  Large  Crude  Carrier  στη  spot  αγορά, διαπιστώνει ο διεθνής οίκος αναλύσεων Poten & Partners , μετά από ανάλογη έρευνα. Αντίθετα, η πτώση που εμφανίζεται στις ναυλώσεις πλοίων τύπου  aframax  και  panama  παρουσιάζει πτώση ζήτησης στις αγορές του Ατλαντικού Ωκεανού.

Ανάλογο συμπέρασμα αντλείται και από το γεγονός ότι η  Unipec, που είναι 100% θυγατρική εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών της  China  Petroleum Chemical  Corporation ( Sinopec), σκαρφάλωσε στη διάρκεια ενός έτους από την ένατη στην πέμπτη θέση των μεγαλύτερων ναυλωτών δεξαμενοπλοίων του κόσμου. Ακόμα, εταιρείες όπως η Socar και η Reliance που βρίσκονται πλέον μέσα στις 20 μεγαλύτερους ναυλωτές επιβεβαιώνουν την εκτίμηση για το διευρυμένο ρόλο των οικονομιών της Ασίας.