Μόνο πετρέλαιο κίνησης θα πωλούν τα πρατήρια καυσίμων της εταιρείας «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών». Την απάντηση αυτή έδωσε χθες η διοίκηση του ομίλου Folli ? Follie Group στις καταγγελίες των πρατηριούχων που ισχυρίζονται ότι θα αυξηθεί ο κίνδυνος έξαρσης του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Μόνο πετρέλαιο κίνησης θα πωλούν τα πρατήρια καυσίμων της εταιρείας «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών».

Την απάντηση αυτή έδωσε χθες η διοίκηση του ομίλου Folli ? Follie Group στις καταγγελίες των πρατηριούχων που ισχυρίζονται ότι θα αυξηθεί ο κίνδυνος έξαρσης του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Folli- Follie Group κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ανέφερε ότι θα τηρούνται αυστηρά όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις της αγοράς και πώλησης του πετρελαίου κίνησης με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών» κ. Γιώργος Βελέντζας χαρακτήρισε υπερβολικές και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο τις αντιδράσεις των πρατηριούχων.

Φορτηγά
Ο κ. Βελέντζας απέκλεισε ότι μπορεί να συμβούν τέτοια φαινόμενα, αφού οι πελάτες των πρατηρίων θα είναι φορτηγά δημοσίας χρήσης με άδεια κυκλοφορίας των χωρών που δεν συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι ο ανεφοδιασμός των φορτηγών θα γίνεται κάθε 72 ώρες από τον προηγούμενο και οι οδηγοί θα είναι υπήκοοι χωρών που δεν ανήκουν στην ΕΕ.

Η επαναλειτουργία των πρατηρίων των ΚΑΕ έγινε έπειτα από προσφυγή της εταιρείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έβγαλε απόφαση που τους δικαίωσε.

Ο κ. Βελέντζας είπε ότι το κλείσιμο των πρατηρίων έγινε το 2006 έπειτα από παρέμβαση της πολυεθνικής εταιρείας BP που διαθέτει αντίστοιχο πρατήριο στην περιοχή των Κήπων Εβρου από την πλευρά της Τουρκίας.

(από την εφημερίδα "Έθνος")